accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Az Emirates járatain is hódít a veganuár

utazomajom /

Az Emirates járatain a leggyakrabban kért különleges ételek közé tartoznak a növényi alapú fogások, a veganuár (a vegán étrendet népszerűsítő globális mozgalom, amely minden év januárjában zajlik) alatt pedig megnő a kereslet ezen ételek iránt. A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága 2021 januárjában más hónapokhoz képest közel 10%-kal több vegán ételt szolgált fel járatain, és 2022-ben szintén ez a tendencia figyelhető meg. Az Emirates 2021-ben éves szinten több mint 113 000 vegán fogást szolgált fel járatain.

Az Emirates vegán kínálata több mint 170 ételből áll, amelyeket díjnyertes szakácsok és táplálkozási szakértők csapata alkotott. A légitársaság járatain a regionális ihletésű konyha hagyományaihoz híven olyan ételeket szolgálnak fel, amelyek ízvilágát az indulási vagy célvárosok ihlették. A légitársaság olyan vegán ínyencségekkel kényezteti utasait a repülés ideje alatt, mint a grillezett zöldséges crêpes spenóttal és paradicsomos concasséval, vagy a mediterrán zöldséges ravioli, és tagine zöldségek kuszkusszal. A növényi alapú desszertek között pedig olyan finomságok találhatóak, mint a kókuszkrémmel tálalt karamellás sült rizs, valamint az ananász pomelóval és gyömbérsziruppal. Ezek mellett reggelire akár kókuszos zab- és chiapuding is kérhető, mangó- és maracujás gyümölcskompóttal tálalva.

Az Emirates prémium utasai a légitársaság dubaji várótermeiben is kóstolhatnak növényi alapú finomságokat. A dubaji Emirates First Class Lounge-ban az utasok olyan vegán fogásokat találnak, mint a vietnami rizspapírtekercsek enyhén fűszeres ecetes mártogatóssal, vagy a vegán húspogácsából készített Green Burger rukkolával. A Business Class utasai pedig a quinoa tabbouleh, vagy a zöldség- és fehérbableves ízeit élvezhetik, de a prémium Lounge különlegességei között szerepel a vegán marinált tofu is. A különleges ételek mellett a váróteremben egészséges vegán saláták, például vegán meditárran saláta, is választhatók.

Az utazók az Emirates valamennyi járatán és minden utasosztályon az indulás előtt 24 órával igényelhetik a vegán ételeket, a legnagyobb forgalmú útvonalakon pedig a növényi alapú ételek a fő menüválaszték részét képezik.

Ajánlatok