accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Különleges Japán fesztiválok, amit egyszer mindenkinek látnia kell

utazomajom /

A japán konyha a magyarok körében is rendkívül népszerű, de azt már kevesebben tudják, hogy a varázslatos szigetország a fesztiváljairól is híres. Az igazán különleges és felejthetetlen utazási élményre vágyók számára az Emirates összegyűjtötte a leghíresebb eseményeket, amelyeket érdemes beiktatni az utazási terveinkbe.

Budapest, 2023. július 27. Akár rendszeres utazókról, akár a kultúra vagy a gasztronómiai szerelmeseiről legyen szó, Japán egész évben mindenkinek életre szóló élményt ígér. Az új kultúrák és hagyományok megismerése önmagában is gazdagító élmény, ezért a légitársaság összeállította a magával ragadó japán fesztiválok gyűjteményét – idén nyártól jövő tavaszig.

Sapporo Natsu Matsuri: az érzékek ünnepe

A vibráló Sapporo Natsu Matsuri a legnagyobb ünnep Sapporo városában. Július közepétől augusztus közepéig zajlik a többi között a Hokkai Bon Odori táncfelvonulás, az antikvásár és a Tanuki fesztivál. A sörrajongóknak kötelező útba ejteni a híres Sapporo Sörkertet, amely helyi és nemzetközi sörök széles választékát kínálja, és közel egymillió látogatót vonz az Odori Parkba.

Sumidagawa Tűzijáték Fesztivál: káprázatos látvány a nyári égbolton

A Sumidagawa Tűzijáték Fesztivál minden látogatót ámulatba ejt, ahogy Tokió látképét több tízezer csillogó rakétával világítja meg. 2023. július 29-én megelevenedik az éjszakai égbolt a Sumida folyó felett, és közel egymillió ünneplő gyűlik össze, hogy a lenyűgöző látvány szemtanúja legyen.

Nebuta Aomori Fesztivál: mitikus utazás Tohokuban

A Nebuta Aomori Fesztivál több évszázados hagyománnyal rendelkező mitikus utazás, Tohoku régió legnagyobb ünnepe. Augusztus 2. és 7. között rendezik, fő látványosságai az isteneket, történelmi személyeket és mitikus lényeket ábrázoló hatalmas papírlámpások, a nebuták. Az Aomori prefektúra városain felvonultatott, belülről megvilágított, ragyogó műalkotások rabul ejtik a képzeletet. A látogatók bátran csatlakozhatnak a zenészekhez és táncosokhoz, akik mitikus történeteket keltenek életre.

Kanto Matsuri Fesztivál: a hagyományok egyensúlya

Akita városában tartják a Kanto Matsuri Fesztivált, ahol a szereplők világító kantókkal egyensúlyozva, akrobatákhoz méltó képességeikről tesznek tanúbizonyságot. Az esemény ideje alatt – augusztus 3. és 6. között – az előadóművészek egyenként akár 46 papírlámpással díszített bambuszrudakkal egyensúlyozva dacolnak a gravitációval. A bemutató hagyományosan a lenyűgöző ügyességről és pontosságról szól.

Sakura Cseresznyevirág Fesztivál: a természet magával ragadó szimfóniája

Aki pedig már a jövő évet tervezi, és tavasszal látogat Japánba, az átélheti a lenyűgöző Sakura Cseresznyevirágzás Fesztivált, amikor a tájat a cseresznyevirág élénk rózsaszínjei uralják. A fesztivál Okinawán kezdődik, majd Tokiót, Kiotót és Oszakát érintve, Hokkaidóban ér véget. A cseresznyevirágzás idején a fák alatt közös étkezések, szaké kóstolás, valamint káprázatos zenés-táncos mulatságok várják a látogatókat. A fesztivál a tavasz érkezését és a cseresznyevirágzás szépségét ünnepli.

Hakata Gion Yamakasa Fesztivál: történelmi időutazás

A Hakata Gion Yamakasa Fesztivált már 750 éve tartják július első felében. Ilyenkor Japán gazdag történelme áthatja a város utcáit. A fesztivált a fukuokai Hakatában rendezik meg, középpontjában pedig a szent Kushida Jinja szentély áll. Az idelátogatókat lenyűgözik a városszerte látható színes kakiyamák, vagyis hordozható szentélyek és a hagyományos viseletbe öltözött férfiak. A nagy finálé során egy hatalmas, majdnem egy tonnás kakiyamát visznek végig az utcákon, miközben hömpölyög körülöttük a tömeg, akiket vízzel locsolnak közben.

Az utazás megtervezése

Azoknak, akik szívesen felfedeznék Japán gazdag kulturális színterét, az Emirates zökkenőmentes csatlakozási lehetőségeket kínál. A Dubajból Oszakába, Tokió Hanedába és Tokió Naritába induló heti 7 járattal a magyar utazók könnyedén nekivághatnak egy japán kalandnak, megtapasztalhatják Japán fesztiváljainak csodáit, belekóstolhatnak a kulináris élvezetekbe, és életre szóló emlékeket szerezhetnek.

Ajánlatok