accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Baktériumfertőzés miatt tilos a fürdés 14 olasz tengerparton

utazomajom /

Frissítés: Feloldották a korlátozásokat.

Frissítés: A legfrissebb hírek szerint 6 szakaszon feloldották a korlátozásokat, viszont további 22 parton tiltott a fürdőzés.

Fürdési tilalmat rendelt el az Adriai-tengerben baktériumfertőzés miatt Rimini polgármestere egészen Gorótól Cattolicáig. A népszerű üdülőhelyen egyelőre összesen 14 partot érint a tiltás. Az Escherichia coli baktérium a szakemberek szerint a rendkívül meleg időjárás és a szárazság miatt halmozódhatott fel a tengervízben. A Regionális Környezetvédelmi Ügynökség folyamatosan monitorozza a víz állapotát és amint a megfelelő mértékre csökken a koncentrátum, újra nyitják a strandokat.

A hatalmas hosszú homokos tengerparton millió napágyat és napernyőt továbbra is használhatják a turisták. Olvasóink elmondása szerint a nagy melegben vannak, akik nem veszik figyelembe a korlátozásokat, azonban komolyan kell venni, hiszen a fürdőzők jelentős része megfertőződik. Jelenleg 28 fokos a tengervíz a térségben, a sekély parton ennél is magasabb.

A hatóságok szerint a probléma a szennyvízhálózatban feltárt hiányosságok miatt következett be ismét. Korábban 2019-ben is hasonló okok miatt kellett megtiltani a fürdőzést. Várhatóan napokon belül sikerült megoldaniuk a problémát, addig viszont ne fürdőzzetek a tiltótáblák közelében.

Olvasóink egy része semmilyen tiltást jelző táblát nem lát, viszont többen küldtek olyan képeket, amelyeken pont ezeket látni.

Olvasónk, F. Gábor július 29-én készült fotója. Jól látható, hogy a tiltás ellenére többen a vízben fürdenek.

Olvastunk olyan hozzászólást is, amelyben olvasónk arról számolt be, hogy meg is fertőződött a kólibaktériummal. A hoteltulajdonosok szerint ez pánikkeltés, semmilyen probléma nincs a vízzel, nyugodtan lehet fürdeni. Mindenki tájékozódjon és döntsön a saját belátása szerint.

Bővebben az alábbi olasz lapokban tájékozódhattok: riminitoday.it, ilrestodelcarlino.it, tg24.sky.it, corrieredibologna.corriere.it

Ajánlatok