accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Már unod az adventi vásárokat? – 7 menő program Bécsben

utazomajom /

Félreértés ne essék, mi igenis rajongunk a bécsi adventi vásárokért! De van, hogy elfárad az ember a nézelődésben, vásárlásban, borozásban és ilyenkor muszáj új kihívások elé nézni. Szerencsére Bécsben számos lehetőség adódik a városnézésre, a vásárok mellett érdemes beiktatni 1-1 izgalmas látnivalót is, hogy teljes legyen az utazás élménye. Indulhatunk?

Monet-kiállítás az Albertinában

Az Albertina Múzeumtól már megszokhattunk, hogy mindig előrukkol valami szuper kiállítással. Nincs ez másként idén sem!

Albertina Múzeum, Bécs (fotó: Popp-Hackner/Österreich Werbung)

A francia impresszionista festő, Claude Monet alkotásaiból láthatunk egy 100 festményből álló gyűjteményt, a képek a világ minden pontjáról, Tokióból, Bostonból, Párizsból stb. érkeztek az osztrák fővárosba. A zseniális tárlat 2019. január 6-ig tekinthető meg, jegyek és további információk a www.albertina.at oldalon.

Nyitva tartás: naponta 9 és 18 óra között, szerdán és pénteken 9-21 óráig

TIPP: A tárlat december 24-én (9-14 óra) és 31-én (9-18 óra) is nyitva áll az érdeklődők előtt!

Bécsi Jégvarázs

A Bécsi Városháza előtti tér és a körülötte lévő park 2018 telén is varázslatos jégvilággá alakul át: idén 8000 négyzetméternyi területen lehet siklani a műjégen.

Bécsi Jégvarázs (fotó: Wolfgang Zajc/Österreich Werbung)

Az attrakció különlegessége, hogy a korcsolyapályákat kis jégfolyosók kötik össze, ez különösen hangulatos este, amikor fényárban úszik az egész környék. Jó hír, hogy a Bécsi Jégvarázs 2019. március 3-ig látogatható, míg a kisebb korcsolyapálya január 6-án bezárja kapuit.

TIPP: Online jegyvásárlás (www.wienereistraum.com) esetén 10 % kedvezmény jár. Érdemes kihasználni!

Duna-torony

Ha a legszebb kilátást keresed Bécsben, most megtaláltad! A 252 méter magas Duna-torony kilátóteraszáról ugyanis 360 fokos körpanoráma nyílik a városra, ennél szebb kilátásban aligha lehet részed az osztrák fővárosban.

Duna-torony (fotó: pixabay)

A tornyot 1964-ben építették a Bécsi Nemzetközi Kertkiállítás alkalmából és napjainkban újra régi fényében tündököl. A 155 méter magasan elhelyezett kilátóteraszon interaktív képernyők tájékoztatnak a környező látnivalókról (több nyelven), emellett a toronyban helyet kapott egy kávézó-étterem is.

Nyitva tartás: minden nap 10 órától éjfélig

Hundertwasserhaus

Hullámzó falú lakóépületet álmodott meg 1983-ban Friedensreich Hundertwasser (1928-2000) és hogy sikerült-e neki, mindenki döntse el maga a Kegelgasse és a Löwengasse sarkán található Hundertwasser-ház láttán.

Hundertwasserhaus (fotó: Diejun/Österreich Werbung)

Az épület igazi oázis: újdonsága a hullámzó, egyenetlen padló, a fűvel és földdel befedett tető. A szokatlan építészeti stílus ma mágnesként vonzza a turistákat, apró szépséghibája, hogy magántulajdon lévén a ház nem látogatható.

TIPP: A Kegelgasse túloldalán található Kalke Village bohémtanya szintén a mester tervei alapján épült.

A Tenger Háza

Cápa a belvárosban? Igen, Bécsben ez is lehetséges! A Tenger Háza Ausztria legnagyobb akváriuma, amelyben tengeri és édesvízi halak, valamint cápák úszkálnak.

Fotó: pixabay

Az egykori légvédelmi toronyban megcsodálhatjuk az Atlanti-óceán állatvilágát, a Trópusi házban és a Krokiparkban szabadon repülő madarakkal, majmokkal, krokodilokkal is találkozhatunk.

TIPP: Érdemes a látogatást úgy időzíteni, hogy egy cápa- vagy piranhaetetés is szerepeljen a programok között.

Madame Tussauds panoptikuma

A bécsi Práterben, az óriáskerék előtti téren található Madame Tussauds panoptikuma, ahol több mint 80 viaszfigura várja a látogatókat.

A gyűjteményben megismerkedhetünk többek között Ferenc József császár és Sisi, Wolfgang Amadeus Mozart, Falco, Mária Terézia vagy Gustav Klimt élethű másával is, de a hollywoodi sztárok is képviseltetik magukat Johnny Depp, Nicole Kidman vagy Angelina Jolie személyében.

Cím: Riesenradplatz 1, 1020 Bécs

Daniel Craig élethű mása (fotó: pixabay)

TIPP: Ismerkedj meg a James Bond-filmek hőseivel! 2019. márciusig a szenvedélyes Bond-rajongók szelfizhetnek Sean Connery, Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan és Daniel Craig figurájával.

Bécsi kávéházi kultúra

Bécsben járva kihagyhatatlan élmény egy patinás kávéház felkeresése (nem csak a melegedés/pihenés miatt!). A több mint 300 éves kávéházi kultúra Bécs elengedhetetlen kelléke, a legnagyobb osztrák költők és művészek is előszeretettel alkottak és időztek ezeken a helyeken.

Kávéház Bécsben (fotó: pixabay)

Ha szeretnénk megtapasztalni ezt a miliőt, nincs más dolgunk, mint beülni valamelyik hagyományőrző kávéházba, rendelni egy rövid feketét, cappuccinót vagy melange-ot és élvezni a hamisítatlan bécsi életet.

Mit ajánlunk? Bécs legrégebbi kávéháza, az 1824-ben megnyitott Café Frauenhuber (Himmelpfortgasse 6, 1010 Bécs) igazán autentikus helynek számít, itt egykor még Mozart és Beethoven is megfordult.  Érdemes ellátogatni a Café Sperlbe (Gumpendorfer Straße 11, 1060 Bécs) vagy Café Hawelka (Dorotheergasse 6, 1010 Bécs) művészkávézóba, de a Café Central (Herrengasse/Strauchgasse, 1010 Bécs) vagy a Café Landtmann (Dr.-Karl-Lueger-Ring 4, 1010 Bécs) is kedvelt találkahelye a bécsieknek.


Nektek van kedvenc helyetek Bécsben? Írjátok meg kommentben!

 

 

Ajánlatok