accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Becsődölt az egyik egzotikus utazásokat kínáló utazási iroda

utazomajom /

A tegnapi napon, augusztus 25-én több üzenetet is kaptunk pórul járt utasoktól, hogy az egzotikus utazásokkal foglalkozó Lagun Travel befejezi működését. Ma már a honlapjukon is az alábbi felhívás olvasható:

Tegnap az iroda alapító tulajdonostársa levelet küldött az utasoknak, amiben “megrendülten tudatja”, hogy a LagunTravel Ltd. kénytelen megszüntetni az utazási tevékenységét és az augusztus 25-től induló utazásokat már nem tudják biztosítani.
A tájékoztatóban szóba kerülnek olyan működési nehézségek amelyeket a koronavírus vagy a háború okozott. A tulajdonostárs levelében az áll, hogy a problémákat eddig mindig megoldották, hogy maximális szolgáltatást nyújtsanak az ügyfeleknek, hogy azok elégedetten térhessenek haza a szigetekről.
A cég főként Seychelle-szigetek-i utazásokkal foglalkozott, de más népszerű egzotikus utakat is ajánlott, például Mauritiusra vagy Maldív-szigetekre.
Az elmúlt időszakban az iroda tőkéjét, de még a tulajdonosok saját forrásait is felhasználták, hogy biztosíthassák az utazásokat. A partnereik nagy része 50%-ot emelt a már meglévő foglalásokon, illetve a forint romlás is hatalmas problémát okozott a működésben.
A cég biztosítója csak a kint ragadt utazókat költségeit fedezi, a későbbi utazásokat nem. Emiatt a LagunTravel más megoldást próbál találni, de jelenleg nem áll rendelkezésre forrás a már befizetett, de még meg nem kezdett utazások visszafizetésére. Saját elmondásuk szerint is évekig tarthat a folyamat.
Az eddigi email és telefonos elérhetőséget már nem élnek, a travelkarrendezes@gmail.com címre írhatnak a károsultak. Létrejött a károsultakat tömörítő LagunTravel facebook csoport, melynek már 150 tagja van.

A tegnapi napon a cég törölte a Facebook és Instagram oldalát is.

Egy károsult pont egy hónapja kapott felszólító emailt, hogy ha nem fizeti be azonnal a fennmaradó összeget, akkor drágulni fog az utazás. Ők eleget tettek a kérésnek és Maldív-szigeteki utazás teljes árát átutalták.

Úgy tudjuk, hogy az utazási iroda az első években magyar cégként üzemelt, majd később visszavonták az engedélyük és külföldi vállalatot alapítottak. MKEH engedély számmal tudomásunk szerint nem rendelkeztek. Az iroda nem volt a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja.

Ajánlatok