accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ismét indul a cirkuszolás a bőröndméreteken a Wizz Air-nél? Belefér a keretbe! Akkor pedig nem hátizsák, fizess!

utazomajom /

Egyik olvasónk, Júlia barátaival indult haza London-Luton repülőtérről. A járat kisebb késéséről már korábban SMS-ben értesítette őket a légitársaság, így ennek tudatában mentek ki a reptérre.

A jegyhez vásároltak egy 20 kg-os poggyászt, amit a check-in pultnál rendben fel is adtak. A poggyászfeladás zökkenőmentesen ment és a biztonsági ellenőrzésen is problémamentesen átjutottak. Majd a várótermek előtti Duty Free boltoknál töltötték el az időt, mindaddig amíg a beszállás nem következett. Itt kezdődött Júliáék kálváriája.

Az 5 fős baráti társaság minden tagja hasonló méretű kis táskával érkezett. Júliának és barátnőjének, ún. CARRY ON húzós kézitáskája volt, amely kemény fedeles és kerekekkel is rendelkezik.

Ezeket korábban nagyon szigorúan ellenőrizték és komolyan büntették a földi kiszolgálók, amennyiben valamely alkatrész (kerekek vagy fogantyú) kilógott a Wizz Air 40*30*20 cm-es kis poggyászméret ellenőrző kalitkájából. Azonban, ahogy mi is beszámoltunk róla, 2022. decemberében olyan könnyítő intézkedést hozott a fapados vállalat, hogy a megengedett méretbe nem tartozik bele a poggyász fogantyúja/kerekei és azok legfeljebb 5 cm-rel növelhetik a poggyász méretét.

Ennek tudatában teljesen nyugodtan sétált a két nő ugyanolyan típusú és méretű kézipoggyászukkal a Budapestre tartó járat felé, amikor az egyikük bőröndjét mégis kiemelték a sorból és közölték vele szemrevételezés alapján, hogy ez a Priority méretű poggyász (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm), amire nem váltott külön jegyet. Ezután sokadik kérésre engedték csak a táska lemérését, amely gond nélkül befért az ingyenes keretbe, íme:

A Wizz Air hivatalos poggyászméret ellenőrző keretében a kérdéses kézitáska.

Ezután azzal a kijelentéssel készítették elő a bírságot, hogy az ingyenes kézitáska “hátizsák”! Végül 38,5 fontot fizettettek ki vele hosszas veszekedés után, és máig nem értik, miért, hiszen a gépre felszálló utasok nagy része nem hátizsákkal érkezett. A szerencsétlenül járt nő hozzátette, hogy Budapesten egy Wizz Air egyenruhás hölgy ellenőrzött és gond nélkül átmehetett kisbőröndjével, pedig több emberrel is fizetettek pótdíjat a nagyobb táskaméret miatt. A London-Luton repülőtéren egy ellenőrző személy sem a megszokott egyenruhában volt. Aki pedig szemrevételezés után megállapította, hogy nem jó a táska, kiállította a számlát és el is tűnt hirtelen.

 

Ajánlatok