accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Majdnem egy évet vártunk rá, de most már lehet COVID tesztelni a reptéren is!

utazomajom /

Mostantól a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is lehetőség van koronavírusteszt elvégzésére; a Budapest Airport és a Universal Medical Hub a 2B Terminálon alakított ki tesztelési lehetőséget, ahol bárki – nem csak utasok – kérheti PCR vagy antigén koronavírus gyorsteszt elvégzését.

Koronavírus tesztközpont nyílt a budapesti repülőtér 2B Terminál érkezési szintjén, a mindenki által elérhető földi oldalon. A szolgáltatást bárki igénybe veheti, de különösen nagy segítséget jelenthet az érkező, de akár az induló utasok számára is. A PCR tesztet mától időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni, az eredményről pedig a tesztet követő 24-48 órán belül elektronikus értesítést kapnak a szűrést igénybe vevők. A szűrőállomáson antigén gyorsteszt elvégzésére is van lehetőség, amelynek eredményéről a tesztelést követő 15-20 percben, szintén e-mailben tájékoztatják a tesztelt személyt.

A tesztelés a 2B Terminál érkezési szintjén, egy 37 négyzetméteren kialakított helyiségben, profi körülmények között, szakemberek bevonásával zajlik. A tesztközpont mellett található információs pultnál bárki tájékozódhat a tesztelés folyamatáról, a tesztelni érkezők eligazítását pedig a terminál több pontján is hostessek segítik.

A tesztek elvégzéséhez előzetes bejelentkezés nem, csupán online regisztráció szükséges, amelyet okostelefonja vagy számítógépe segítségével bárki elvégezhet a bud.umedhub.com weboldalon. Ezt követően a felhasználó e-mailben megkapja azt a QR-kódot, amelyet a helyszínen, érintésmentesen beszkennelhet, és azonnal megkapja a sorszámát. A repülőtér-üzemeltető a tesztközpont előtti váróterületen sorszámhívókat helyezett ki, amelyeknek köszönhetően a várakozás kényelmesebb körülmények között, a távolságtartás betartásával és sorban állás nélkül valósulhat meg. A regisztráció során a felhasználó online kifizetheti a PCR teszt összegét – a hatóságilag meghatározott 19 500 forintot -, elősegítve a gördülékenyebb ügyintézést.

„Már a koronavírus-járvány európai megjelenésétől kezdve minden óvintézkedést bevezettünk az utasok és a repülőtéri személyzet egészségének védelme érdekében. Az EASA által is kiadott protokollnak megfelelően folyamatos fertőtlenítő takarítással és a szociális távolságtartás elősegítésével biztosítjuk, hogy a repülőtér egészségügyi szempontból is biztonságos környezet legyen” – mondta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Kiemelten fontos volt számunkra, hogy még az ünnepek előtt átadjuk a repülőtéri COVID tesztközpontot, gyors és biztonságos tesztelési lehetőséget kínálva mindenkinek, különös tekintettel az ünnepekre hazaérkező utasokra.”

A repülőtér-üzemeltető szakértők bevonásával alakította ki a tesztközpontot, és tender útján választotta ki a többéves tapasztalattal rendelkező Universal Medical Hub egészségügyi szolgáltatót a szűrések elvégzésére.

„A privát egészségügyi ellátás egésze óriási változáson megy keresztül Magyarországon. Ebben a jelenleg is zajló átalakulásban még erősebben jelenik meg az a piaci igény, hogy magánszolgáltatóként ügyfélcentrikus kiszolgálásban részesítsük a pácienseket” – mondta Molnár Gábor, a Universal Medical tulajdonosa, ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „A Universal Medical Hub csaknem tizennégy éves tapasztalatával egy olyan európai színvonalú kiszolgálási rendszerben működik, ahol a páciens nem csak a szavak szintjén az első. Ezáltal a legjobbat adhatjuk azoknak, akik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren végeztetnek COVID-19 tesztet.”

Címlapkép: Covid tesztállomás a Budapest Airport területén / Baranyi Róbert

Ajánlatok