accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

100 helyre repülhetünk Budapestről

utazomajom /

Nem kell ahhoz óriási utazónak lennünk, hogy észrevegyük, a koronavírus első hullámai után szinte teljesen leálló repülésnek már nyoma nincs. Újraindultak a járatok, nem is akárhogyan, vannak olyan desztinációk, ahová soha előtte nem volt közvetlen összeköttetésünk. De elég beszédes a Flightradar24 térképe is az aktuális égboltról.

A flightradar24 fotóján jól látszódik, mennyi repülőjárat közlekedik éppen Európa felett

A megnövekedett utasforgalom a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén is megmutatkozik. Nincs már üresen tátongó terminál, bezárt boltokkal. Reméljük, soha nem is lesz! Budapestről a járvány előtt 153 desztinációt vehettek célba az utasok, amely a járvány alatt nagymértékben csökkent, viszont mára már 100, a következő hónapokban pedig akár  120 célállomásra repülhetünk. Ezzel párhuzamosan növekedett a járatok gyakorisága is.

Tudtad? 13 ivókút biztosítja a friss ivóvizet az utasok számára a repülőtéren!

A terminálban egyre több utas vár az indulásra és érkezik a fővárosba, éppen ezért nagyon fontos, hogy a járvány idején is mindenki biztonságban érezhesse magát a zárt térben.

A július 1-jétől érvényes európai uniós védettségi igazolásnak köszönhetően a koronavíruson átesettek, az oltottak vagy az egy negatív PCR-teszttel rendelkező utasok számára szabaddá és biztonságossá vált a mozgás az Európai Unión belül. Ettől függetlenül minden esetben érdemes tájékozódni a Konzuli Szolgálat honlapján az aktuális beutazási feltételekről, hiszen országról országra változhatnak.

A Budapest Airport felkészült az utasok biztonságos fogadására. Ennek érdekében többek között az alábbi óvintézkedéseket hozták:

  • Aktív sorkezelés és plexi elválasztóelemek a megfelelő távolság biztosítása érdekében.
  • Ha a forgalom lehetővé teszi, csak minden második jegykezelő pult, utasbiztonsági ellenőrző csatorna és beszállító sor működik.
  • Figyelemfelhívó padlómatricákat helyeztek ki.
  • Fokozott és folyamatos a fertőtlenítő takarítás, a terminál szellőzőrendszerét is beleértve.
  • Nagy számban helyeztek ki kézfertőtlenítőket.
  • Az önkiszolgáló poggyászfeladási rendszernek köszönhetően bizonyos járatok esetében már önállóan és érintkezésmentesen végezhetik el az utasok a poggyászfeladást.
  • 0-24 órás repülőtér tesztközpontot létesítettek.

Habár a jogszabály nem teszi kötelezővé a maszkot a terminál területén, ennek ellenére mindenki számára javasolt a használata. Mivel a repülőgépen úgyis fel kell tenni, mindenképp vigyél magaddal, lehetőleg többet is. Ha a járatod esetében lehetséges, és poggyász nélkül indulsz útnak, célszerű otthon elvégezned az utasfelvételt, így az iratokat már csak az utasbiztonsági ellenőrzés után kell felmutatnod. Ahol lehet, használjátok az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert, már csak azért is, mert jó móka!

Érdekesség, hogy a tavalyi évben a válság ellenére új útvonalként jelent meg a Budapestről induló menetrendben az egyiptomi Hurghada, amely 2021-ben a legnépszerűbb nyaralódesztináció is lett egyben. Az egyiptomi üdülőváros mellett a törökországi és görögországi nyaralóhelyek, így Isztambul és Ciprus is sokak által kedvelt úti célok.

Szponzorált tartalom.

Ajánlatok