accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Budapest Airport: Újraindított járatok, felkészült repülőtér, fegyelmezett utasok

utazomajom /

Május elsején reggel felszálltak azok az első újraindított WizzAir-járatok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, amelyeket a koronavírus-járvány következtében lecsökkent utasforgalom miatt átmenetileg felfüggesztett a légitársaság. A repülőtér felkészülten, a szigorú előírásoknak, valamint a repülőtéri protokollnak megfelelően várta az utasokat, akiknek ezúton is köszönjük fegyelmezettségüket és elővigyázatosságukat.

Reggel 6 óra 17 perckor felszállt a budapesti repülőtérről a WizzAir Berlinbe tartó járata – ez volt az első olyan útvonal, amelyet a légitársaság a mai napon újraindított a járvány miatt átmenetileg felfüggesztett járatai közül. A forgalom újraindítását a repülőtér üzemeltetője felkészülten várta, az utasok ellenőrzése és beszállítása gördülékenyen, fennakadások nélkül lezajlott és zajlik folyamatosan.

Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert

A Budapest Airport mindent megtesz annak érdekében, hogy a repülőtéren való tartózkodás az utasok és a munkavállalók számára egyaránt biztonságos és kockázatmentes legyen. A repülőtér üzemeltetője folyamatos és fokozott intézkedésekkel biztosítja az utasok és a személyzet egészségének védelmét a repülőtér teljes területén.

A Budapest Airport a jelenlegi járványügyi helyzetben fokozottan ügyel a sorkezelésre: az utasok közötti megfelelő távolság megtartását padlómatricákkal és információs táblákkal egyaránt segíti. A terminálon/SkyCourton található székek közül – szintén a biztonságos távolság megtartása érdekében – meghatározott székekre tiltó matrica került felragasztásra. Az üzemeltető folyamatosan utántölti, illetve cseréli a terminálon kihelyezett automata és pumpás kézfertőtlenítőket, valamint kiemelt hangsúlyt helyez a sokkal gyakoribb fertőtlenítő takarításra. A személyzet azon tagjai pedig, akik munkájukból adódóan nem tudják betartani a személyek közötti 1,5 méteres távolságot, kötelezően maszkot viselnek.

Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert

A Budapest Airport ezúton is köszöni az utasok együttműködését, fegyelmezettségét és elővigyázatosságát. Az utasok a repülőtér kérésének megfelelően maszkban érkeztek a repülőtérre, és figyelembe vették az üzemeltető felhívását, hogy a terminálépületbe kísérők nélkül lépjenek be. A repülőtér üzemeltetője továbbra is kéri a Budapestről elutazó utasokat, hogy az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert használják és az online utasfelvételt részesítsék előnyben a fizikai érintkezés minimalizálása érdekében.

Budapest Airport sajtóközlemény

Ajánlatok