accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Újabb parkolóhelyek a Budapest Airporton, 11 millió utas az első 9 hónapban

utazomajom /

A kiemelkedő utasforgalmú nyári hónapok után a szeptember is forgalmas volt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: 1 366 005 utas fordult meg a légikikötőben, 15,2%-kal több, mint a tavalyi év azonos időszakában. 2023-ban eddig az augusztus bizonyult a legmagasabb utasforgalmú hónapnak: összesen 1 459 904 induló és érkező utast regisztrálhatott a repülőtér, 12,3%-kal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában. A nyári hónapok összesített utasforgalma így 2023-ban 4 270 513 fő volt.

Január és szeptember között összesen 10 981 806 utast köszönthettek a főváros repülőterén, amely 21,2%-os emelkedés a 2022 első kilenc hónapjához képest, és már csak 9,4%-kal marad el a 2019-es rekordévben mért adattól.

A repülőtéren kezelt árumennyiség szeptemberben elérte a 16 924 tonnát, 11,6%-kal túlszárnyalva a 2022 szeptemberében mért adatot, és egyben a legerősebb szezonkezdést generálva a budapesti légi áruszállítás történetében. Összehasonlításképp: a BUD Cargo City megnyitása előtti szeptemberben regisztrált árumennyiséghez képest ez 56%-os emelkedést jelent, jelentős mértékben támogatva ezzel a magyar gazdaságot és a magyarországi vállalatok versenyképességét. A cargo járatok száma ugyanakkor 1,8%-kal csökkent a tavalyi évhez képest, amely a nagyobb kihasználtsággal közlekedő dedikált cargo gépeknek köszönhető, valamint annak, hogy az áru egy részét az utasjáratok alsófedélzetén szállítják.

Önkiszolgáló poggyászfeladás – már a Ryanairrel is!

Augusztustól újabb légitársaság utasai számára érhető el az önkiszolgáló poggyászfeladás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: a Ryanair minden Budapestről induló utasa választhatja a 2B Terminálon elérhető önkiszolgáló poggyászfeladó kioszkok használatát. A Ryanair számára dedikáltan az itt található 61-63 számú önkiszolgáló automaták állnak rendelkezésre, míg a Wizz Air járatokra továbbra is minden korábban telepített kioszknál, akár a 2A oldalon is fel lehet adni önállóan a poggyászokat. (A Wizz Air utasok továbbra is igénybe vehetik a légitársaság számára dedikált 47-49-es számú eszközöket, amelyek közvetlenül a Wizz Air által használt hagyományos check-in pultok mellett találhatóak.)

Az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszer mindkét terminálon rendelkezésre áll több légitársaság utasai számára is. Az utasok tájékoztatására szolgáló LCD kijelzőkön piktogram jelzi, hogy mely járatok esetében érhető el ez a lehetőség.

A jelenlegi újításnak köszönhetően még többek számára válik gyorsabbá és kényelmesebbé az utazás: az önkiszolgáló poggyászfeladás immár az utasok kétharmada számára rendelkezésre áll.

Megnyitott a Terminál Parkoló és a Busz Terminál

Augusztus óta üzemel a 2. Terminál és az ibis Styles Budapest Airport Hotel között található új Terminál Parkoló, amely az autók számára további 586, a Busz Terminál pedig a turistabuszok számára pedig 8 férőhellyel bővíti a kapacitásokat. Az új parkolóban ügyfélszolgálati iroda is helyet kapott, a repülőtér épületéig pedig fedett járda vezet fel, amelyen keresztül a 2A és a 2B Terminál is könnyedén, 1-2 perc sétával megközelíthető.

Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert

Az új létesítmény a legkényelmesebb opciót kínálja a rövidtávú parkolási lehetőséget kereső utasok és az utazási irodák busszal közlekedő munkatársai számára egyaránt.

A jelenlegi beruházás összértéke 2,4 milliárd forint (6 millió euró).

Lifestyle szállodamárkával bővül a budapesti repülőtér hotelkínálata

Újabb hotel építése kezdődött el a WING és a Budapest Airport közös fejlesztésében a Budapest Liszt Ferenc Repülőtér közvetlen közelében. A 2. Terminál bejáratától sétatávolságra található, 2018-ban megnyílt ibis Styles Budapest Airport Hotel mellett épül fel az új TRIBE szálloda. A 8000 négyzetméter alapterületű, 167 szobával rendelkező funkcionális dizájnhotel az üzleti céllal utazóknak és a turistáknak egyaránt kiemelkedő vendégélményt nyújt majd a minőségi szolgáltatásoknak és a bővülő konferenciakapacitásnak köszönhetően. Emellett a 7. emeleten konditerem várja a sportolni vágyókat, illetve egy skybar nyújt kiemelkedő gasztronómiai élményt és lebilincselő kilátást.

Kutyafuttató nyílt a City Break parkoló mellett

Nyilvános, bárki számára elérhető kutyafuttató nyílt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Termináljának közelében, a City Break parkoló mellett. A kerítéssel védett területen a házikedvencek számára ivóvízkút is elérhető, a szórakozást pedig terepjátékok biztosítják, míg gazdáik a számukra kihelyezett kényelmes padokon élvezhetik a fel-és leszálló gépek látványát.

Kiemelt fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert

Ajánlatok