accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Jó hír azoknak, akik a keletit kértek: Szputnyikot és Sinopharmot is elfogadja Ciprus!

utazomajom /

Ciprus május 28-tól a nyugati vakcinák mellett elfogadja a Szputnyik és a Sinopharm védőoltást is. Ennek értelmében a keleti vakcinákkal oltottak karantén és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak a szigetországba.

Péntektől a nyugati vakcinák és a Szputnyik mellett már a Sinopharmmal oltottak is szabadon utazhatnak Ciprusra. A szigetország elfogadja a magyaroktól a védettségi igazolványt a magyar nyelvű oltási igazolással együtt.

Az kétdózisú vakcinák esetében az oltási igazolást a többi országhoz hasonlóan csak a második oltástól ismeri el, az egyadagos J&J védőoltás esetében a vakcina felvételétől számított 14 nap után válik lehetővé a beutazás.

Kedvező utazási ajánlatok Ciprusra: megnézem

A 18 év alatti utasok a szülők/kísérők formanyomtatványában kerülnek regisztrálásra. A 12 év alattiak teszt- és oltáskötelezettség nélkül utazhatnak be az országba.

Az utasnak a beutazáshoz regisztrálnia kell a Cyprus Flight Pass online rendszerébe, és ki kell töltenie az ott elérhető formanyomtatványt. Ebben meg kell adnia, hol és milyen típusú oltást kapott, illetve az oltási időpontokat. A ciprusi hatóságok elfogadják a magyar védettségi igazolványt a magyar nyelvű oltási igazolással együtt, amelyeket érkezéskor szükséges bemutatni– tájékoztatta a turizmus.com szerkesztőségét Ács-Lévai Viktória, a ciprusi nagykövetség munkatársa.

A Cyprus Flight Pass visszaigazolását induláskor és érkezéskor ellenőrzik, de nem szükséges kinyomtatni, elektronikusan (telefonon) is be lehet mutatni.

Mindezektől függetlenül előfordulhat, hogy a ciprusi hatóságok érkezéskor szúrópróbaszerűen kiválasztott, már oltott utazókat is PCR-tesztnek vetnek alá.

Az oltottság nem előfeltétele a Ciprusra történő belépésnek, a nem beoltott turistákra az országok szín szerinti besorolásának feltételei vonatkoznak. Ciprus jelenleg Magyarországot még a piros kategóriába sorolja, ennek megfelelően az oltatlanok az indulás megkezdése előtti 72 órában végzett negatív PCR-tesztről szóló angol nyelvű igazolással, valamint az érkezéskor végzett szintén negatív PCR-teszteredménnyel tudnak beutazni a szigetországba, és a teszt eredményének megérkezéséig házi önizolációban kell maradniuk.

Ajánlatok