accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Miért lehet fontos nyaralás előtt a csomagtartó gázteleszkóp cseréje?

utazomajom /

A nyaralás előtti autós előkészületek során számos tényezőt érdemes figyelembe venni. Az egyik fontos feladat a csomagtartó gázteleszkóp állapotának ellenőrzése.

Most megmutatjuk azt, miért fontos odafigyelni erre, és hogyan teheti egy új gázteleszkóp nemcsak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is az autót egy hosszabb utazás során.

Miért fontos alkatrész a gázteleszkóp?

A Peppi oldalán elérhető csomagtartó gázteleszkópok olyan alkatrészek, amelyek az autó biztonságát és kényelmét szolgálják. Legfőbb céljuk, hogy megakadályozzák a csomagtartó ajtajának véletlen becsapódását, ezáltal biztonságosabbá tegyék az ajtó kezelését. Emellett megkönnyítik a csomagtérbe történő be- és kipakolás feladatát is, hiszen képesek stabilan megtartani az ajtót, így nem kell azzal fáradnunk, hogy egyik kezünkkel folyamatosan megtartsuk azt.

Hiába tűnik tehát egyszerűnek és elhanyagolhatónak, a gázteleszkóp valójában egy fontos alkatrész. Kényelmi és biztonsági szempontból is nélkülözhetetlen, ha tehát meghibásodna, fontos, hogy minél előbb cseréljük.

Mikor kell cserélnünk a csomagtartó gázteleszkópot?

A gázteleszkóp esetében olyan alkatrészről beszélünk, amelyet nem kell gyakran cserélni. Ha azonban már nem tudja megfelelően ellátni a feladatát, akkor elérkezett ennek az ideje. Ilyen probléma lehet, ha a csomagtartó ajtaja nem marad nyitva vagy zárva, nehezen nyitható és csukható, könnyen lecsapódik, vagy túlságosan magasra emelkedik.

Érdemes tudni, hogy a teleszkóp élettartama sok mindentől függhet. Egyrészt a használat rendszerességétől és annak módjától is. De befolyásolhatja az autó típusa és természetesen az is, hogy milyen minőségű alkatrészről beszélünk.

Hogyan zajlik a csere?

Az alkatrész cseréje olyan feladat, ami elsőre bonyolultnak tűnhet, egy kis rutinnal azonban akár otthon, egyedül is megoldható, nincs hozzá szükség szakemberre. Csak egy kis előkészület, néhány szerszám és némi elszántság kell hozzá.

Először is fontos, hogy minden esetben a jármű típusának megfelelő, minőségi alkatrészt vásároljunk. Az új teleszkóp mellett másra nem lesz szükség, csupán egy csavarhúzóra. A csere előtt érdemes kiüríteni a csomagteret, hogy semmi ne akadályozhasson a munkában. Ezután a csomagtartó ajtaját ki kell nyitnunk, majd megtámasztani azt, hogy véletlenül se csapódhasson le, miközben dolgozunk.

Ezután nincs más dolgunk, mint eltávolítani a régi gázteleszkópot. Ennek az egyik végét a csomagtartó ajtajából kell eltávolítani, a másik végét pedig a csomagtartóból. Ha ez megtörtént, az új modell beépítésekor a csomagtartó ajtajába kell először becsavarnunk, majd a csomagtartóba kell helyezni az alkatrészt, és a másik végét is be kell rögzíteni a helyére.

Miután ezzel végeztünk, ellenőrizzük, hogy minden a helyén van, és a teleszkóp megfelelően működik. Amennyiben minden rendben, már végeztük is, és minden adott, hogy kényelmesen és biztonságosan vágjunk neki a nyári vakációnak! Töltsük el gondtalanul a szabadidőnket!

Ajánlatok