accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

December végén sem kell otthon ülnöd! Vonatos városnézések 38 eurótól

utazomajom /

Ha kiköltekezted magad a karácsonyi ajándékok vásárlásával, de szeretnél még egy jót utazni és világot látni év végén, a következő városokat neked találták ki. Ezeken a helyeken ugyanis december 24. után sem áll meg az élet: városnézésre télen is van lehetőség, az adventi vásárok kitartanak akár január elejéig, a belvárosi szilveszteri bulik pedig csak tovább színesíthetik a programot. Prága, Brassó, Berlin, Nagyszeben vagy Varsó is megér egy-két több napos kirándulást, sőt az éjszakai vonatozással még faragni is tudsz az utazásra szánt költségeken. Mutatjuk, hogyan!

Utazás háló- vagy fekvőhelyes kocsikban

Amellett, hogy kedvezményes áron juthatunk a vonatjegyekhez, még az idővel is tudunk spórolni, ha éjszaka vonatozunk. Az utazási időt a fekvőhelyes és hálókocsiknak köszönhetően ágyban fekve, alvással is tölthetjük, az utazás nem von el értékes órákat a hasznosabban is tölthető nappali időszaktól.

Fekvőhelyes kocsi fülkéje

A kényelemre szintén nem lehet panasz: míg a hálókocsiban vetett ágy várja az utasokat (paplan, párna és még saját mosdókagyló, hozzá szappan, törölköző is tartozéka a hálófülkének), addig a fekvőhelyes kocsiban felszállás után megágyazhatunk magunknak a bekészített ágyneművel, de akár fel is hajthatjuk az ágyakat, és úgy utazhatunk, mint egy hagyományos fülkés ülőhelyes kocsiban.

Ülőhelyes kocsi

Aki inkább ülve utazna, annak a MÁV-START egy 1. osztályú fülkés kocsit is indít Berlinbe, így elsőosztályú kényelmet kapunk másodosztályú áron. A kocsiban a fülkék tágasak, lábunk így kényelmesen elfér kinyújtva is, és az ülések szélességével sem lesz gondunk, fejtámla is van. A többi célállomásra szintén közlekednek ülőhelyes kocsik is az éjszakai vonatokban.

Válaszd ki kedvenc úti célod és utazd be Európát a MÁV-START járatain!

BERLIN – Ünnepi hangulat a német fővárosban

Még nem késő vonatjegyet váltani Berlinbe, hiszen a város egyik legnagyobb adventi vására, a Weihnachtsmarkt am Gendarmenmarkt december 31-ig tart nyitva. A nézelődés és vásárlás után érdemes felfedezni a közeli látnivalókat, a Checkpoint Charlie-t vagy a TV-tornyot, de a Brandenburgi kapu is kihagyhatatlan élmény, ha Berlinben járunk.

A vásár nyitva: november 26. és december 31. között naponta 11–22 óráig (december 24-én 11–18 óráig).

Utazz vonattal Berlinbe!

Budapestről Berlinbe a nappali órákban közvetlen EuroCity vonattal lehet utazni, sőt a Metropol EuroNighttal éjszaka is átszállás nélküli lehet eljutni ülő-,fekvőhelyes és hálókocsikkal.

Legkedvezőbb vonatjegy-árak Budapestről Berlinbe oda-vissza útra, éjszakai vonattal, korlátozott számban kapható SparNight jegyekkel:

>> ülőhelyes kocsiban: 58 €

>> fekvőhelyes kocsiban: 78 €

>> hálókocsiban: 138 €.

Legkedvezőbb ár oda-vissza a nappali vonatra:

>> SparDay menetjeggyel, korlátozott számban: 78 €.

 

VARSÓ – Téli kiruccanás Lengyelország sokoldalú fővárosába!

Varsó történelmi központjában, a város egyik legszebb terén található a karácsonyi vásár, amelynek hátteréül a királyi palota épülete szolgál. Az ünnepi forgatag egészen Vízkeresztig tart, így január 6-ig bármikor megcélozhatjuk a lengyel fővárost, hogy megcsodáljuk a hatalmas, szépen feldíszített karácsonyfát.

Helyszín: óváros

Nyitva: november 24. és január 6. között.

Utazz vonattal Varsóba!

A magyar és a lengyel főváros között minden nap két pár közvetlen vonat közlekedik: az egyik nappal, a másik éjszaka. A napközben közlekedő EuroCityn étkezőkocsival, az éjjel közlekedő EuroNighton pedig háló- és fekvőhelyes kocsikkal várják a Lengyelországba utazókat.

Legkedvezőbb vonatjegy-árak Budapestről Varsóba oda-vissza útra:

>> SparDay és SparNight menetjegyekkel, korlátozott számban, ülőkocsiban: 38 €

>> SparNight menetjegyekkel, korlátozott számban, fekvőhelyes kocsiban 78 €, hálókocsiban 98 €

>> Special menetjeggyel, korlátlan számban: 49 €, 14 éven aluli gyermekeknek 24,50 €.

 

BRASSÓ – Adventi vásár Erdély szívében

Autentikus környezetben, a régi városháza által uralt téren találjuk Brassó karácsonyi vásárát, amely egészen január 13-ig várja a nézelődőket. Az erdélyi szászok egykori jelentős városának központjában, a Fekete-templom tőszomszédságában található vásárt nem lehet eltéveszteni, és ha alaposan körül néztünk, innen érdemes elindulni a város nevezetességeinek felfedezésére.

A vásár helyszíne: Piața Sfatului (főtér)

A vásár nyitva: december 1. és január 13. között naponta 10–23 óráig.

Utazz vonattal Brassóba!

Az erdélyi városba minden nap három útirányon át lehet eljutni átszállás nélkül Budapestről. A Békéscsaba – Arad – Nagyszeben/ Segesvár, valamint a Püspökladány – Kolozsvár – Csíkszereda útvonalon is közlekednek közvetlen vonatok, nappal és éjszaka is.

Legkedvezőbb vonatjegy-árak Budapestről Brassóba oda-vissza útra:

>> SparDay vagy SparNight menetjegyekkel, korlátozott számban, ülőhelyes kocsiban: 38 €

>> SparNight menetjegyekkel, korlátozott számban, fekvőhelyes kocsiban: 58 €, hálókocsiban 98 €

>> Special menetjeggyel, korlátlan számban: 60 €, 14 év alatti gyermekeknek 30 €.

PRÁGA – Szilveszterezz az óvárosban, akár a Vencel téren!

Prága legismertebb karácsonyi vásárai az Óváros téren és a Vencel téren is december elejétől várják a turistákat. Az ünnepi pompával és karácsonyi fényekkel feldíszített város azonban karácsony után sem sötétül el, a nagyobb vásárok ugyanis január 6-ig nyitva tartanak.

A vásárok helyszíne: Óváros tér és Vencel tér

A vásárok nyitva: december 1. és január 6. között naponta 10–22 óráig.

Utazz vonattal Prágába!

Budapest és Prága között minden nap 7 pár vonat közlekedik a nappali órákban. Akinek nincs elegendő ideje a nappali utazásra, vagy éppen spórolni szeretne a szállásköltségen, választhatja az éjszakai vonatok is, amely naponta közlekednek a két város között.

Legkedvezőbb vonatjegy-árak Budapestről Prágába oda-vissza útra:

>> SparDay, illetve SparNight jegyekkel, korlátozott számban, ülőkocsiban: 38 €

>> SparNight menetjegyekkel, korlátozott számban fekvőhelyes kocsiban 58 €, hálókocsiban 98 €

>> kirándulójeggyel, korlátlan számban: 49 €, 14 éven aluli gyermekeknek 24,50 €

>> a prágai városi közlekedésre is érvényes kirándulójeggyel: 59 €, 14 év alatti gyermekeknek 35,70 €.

NAGYSZEBEN – Akár egy német kisvárosban!

A nagyszebeni vásár varázsát nagyrészt annak köszönheti, hogy a város központjában, a főtéren, remek építészeti környezetben rendezik meg évről évre. A barokk épületekkel körülvett téren úgy érezhetjük magunkat, mintha egy német vagy osztrák kisvárosban járnánk, az árak azonban jóval mérsékeltebbek, mint a nyugat-európai országokban.

A vásár helyszíne: Piața Mare (Nagy tér)

A vásár nyitva: november 16. és január 3. között naponta 10–22 óráig.

Utazz vonattal Nagyszebenbe!

Budapestről Nagyszebenbe nappali és éjszakai vonatokkal egyaránt el lehet jutni – átszállás nélkül. A közvetlen vonatok Szolnok és Békéscsaba érintésével közlekednek, ezért ebből a régióból is érdemes becsatlakozni a járatokra.

Legkedvezőbb vonatjegy-árak Budapestről Nagyszebenbe oda-vissza útra:

>> SparDay, illetve SparNight jegyekkel, korlátozott számban, ülőkocsiban: 38 €

>> SparNight jegyekkel fekvőhelyes kocsiban 58 €, hálókocsiban 98 €

>> Special menetjeggyel, korlátlan számban: 52 €, 14 éven aluli gyermekeknek 26 €.

 

És neked melyik európai nagyváros lesz a következő úti célod – természetesen vonattal?

Ajánlatok