accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 tengerpart Horvátországban, térképpel!

utazomajom /

Horvátország nemcsak a magyarok, hanem már a nyugat-európai turisták körében is igen népszerű nyaralási célpont. Habár sokaknak már kialakult a jól bejáratott üdülőhely, viszont a több mint 5000 km partszakasszal rendelkező szomszédunknál bőven lehet válogatni a csodás tengerpartok között. Mi azért megkíséreltük a lehetetlent és megpróbáltunk kiemelni tíz strandot a több száz közül. Ha esetleg további javaslatod lenne a listánkra, akkor kommentben várjuk a tippeket, hiszen ezzel nemcsak nekünk, de a többi utazómajomnak is segítesz. Íme, a 10 legjobb tengerpart Horvátországban!

Top 10 tengerpart Horvátországban

1. Zlatni Rat

A Zlatni Rat strandot Brac szigeten, Bol közelében találjuk. A különleges partszakasz hosszan a tengerbe nyúlik, alakját a tenger és a szelek alakítják. A tengerpart aprókavicsos, a víz pedig kristálytiszta. A part vízi sportokra is alkalmas, például kiteszörfözésre vagy búvárkodásra.

Top 10 tengerpart Horvátországban

2. Proizd

Proizd strand az ugyanazon nevű szigeten található, mely Korculáról, pontosabban Vela Lukáról vízi taxival érhető el. Aki kerülné a tömeget, annak mindenképp érdemes bevállalni a közlekedésre a plusz költséget, hiszen paradicsomi környezet vár.

A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/shock2006/6130161408

3. Rucica

A különleges, kopár sziklákkal körbeölelt Rucica partszakaszon szinte a Holdon érezhetjük magunkat. Nem csak kavicsos, de homokos parton is pihenhetünk. A környék érintetlen, nem látunk hatalmas hoteleket és egyéb vendéglátóipari egységeket. Az adrenalinfüggők még a sziklamászást is gyakorolhatják.

A kép forrása: http://www.nightlife-cityguide.com

4. Sakarun

A Sakarun strand Dugi Otokon érhető el. A part körül gyönyörű zöld növényzetet láthatunk, illetve a víz is kristálytiszta. A strand homokos, lassan mélyül, így gyerekes családoknak is ideális választás lehet. Aki kerülné a tömeget, az itt se fog csalódni.

Milyen költségekkel kell számolnia annak, aki autóval utazik Horvátországba?

5. Paradise beach

Rab sziget legnépszerűbb és legszebb strandja a Paradise beach. A part hosszú, 1,5 km-en terül el, mely tökéletes választás az inkább pörgősebb nyaralást kedvelőknek vagy a kisgyerekes családoknak. A strand mentén rengeteg étterem és szállás közül választhatunk.

Top 10 tengerpart Horvátországban

6. Sveti Ivan

Cres szigetét szintén azoknak ajánljuk, akik a nem túl felkapott helyeket kedvelik és inkább természetközeli nyaralásra vágynak. A sziget legszebb strandja Sveti Ivan, melyet vagy vízi taxival vagy egy jó kis túrával lehet megközelíteni. A fáradozást nem fogjuk megbánni, hiszen csodás látvány fogad.

Top 10 tengerpart Horvátországban
Forrás: https://www.flickr.com/photos/miroslav-vajdic/26028123465

7. Omis

A listánk következő helyén egy felkapottabb versenyző áll, viszont Omis nem véletlenül lett népszerű, hiszen gyönyörű környezetben található. Több, hosszú, homokos partszakasszal is rendelkezik, melyek sekélyek és jól védettek a hullámoktól. Omisba látogatók a bájos óváros felkeresését se hagyják ki a programból.

Top 10 tengerpart Horvátországban

8. Makarska

Makarska egy jól kiépített üdülőközpont Dalmáciában. Magyarországról könnyen megközelíthető, végig autópályán tudunk haladni. Makarskát az aktív- és a passzív pihenésre vágyóknak is ajánljuk, hiszen a környéken rengeteg a felfedezni való, de a lusta, pihengetős, este étterembe ülős vagy bulizós napokra is lehetőség van.

9. Stiniva

A Vis szigeten található Stiniva-öblöt a kalandos utazóknak javasoljuk, hiszen nehézkesebb az odajutás, viszont cserébe érintetlen, vadregényes táj fogad. Visre Splitből indul a komp. A sziget kicsi, akár biciklivel vagy robogóval is felfedezhetjük. A túracipőt ne hagyjuk otthon!

10. Dubovica

Dubovica strand Hvar sziget legszebb partja. A népszerű turistaközpont, Hvar óvárosa csak pár km-re fekszik, így a part könnyen megközelíthető. A strand kavicsos, nincsenek nagy hullámok. A közelben kiváló éttermekben próbálhatjuk ki a mediterrán ételeket, illetve a búvárkodásra is kiváló helyszín.

A kép forrása: http://www.trover.com

A fenti “10 tengerpart Horvátországban” az alábbi térképen is megtalálható, hogy ez által még könnyebb legyen megtervezni egy napodat.

Ajánlatok