accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 tengerpart Horvátországban, térképpel!

lanymajom /

Horvátország nemcsak a magyarok, hanem már a nyugat-európai turisták körében is igen népszerű nyaralási célpont. Habár sokaknak már kialakult a jól bejáratott üdülőhely, viszont a több mint 5000 km partszakasszal rendelkező szomszédunknál bőven lehet válogatni a csodás tengerpartok között. Mi azért megkíséreltük a lehetetlent és megpróbáltunk kiemelni tíz strandot a több száz közül. Ha esetleg további javaslatod lenne a listánkra, akkor kommentben várjuk a tippeket, hiszen ezzel nemcsak nekünk, de a többi utazómajomnak is segítesz.

1. Zlatni Rat

A Zlatni Rat strandot Brac szigeten, Bol közelében találjuk. A különleges partszakasz hosszan a tengerbe nyúlik, alakját a tenger és a szelek alakítják. A tengerpart aprókavicsos, a víz pedig kristálytiszta. A part vízi sportokra is alkalmas, például kiteszörfözésre vagy búvárkodásra.

2. Proizd

Proizd strand az ugyanazon nevű szigeten található, mely Korculáról, pontosabban Vela Lukáról vízi taxival érhető el. Aki kerülné a tömeget, annak mindenképp érdemes bevállalni a közlekedésre a plusz költséget, hiszen paradicsomi környezet vár.

A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/shock2006/6130161408

3. Rucica

A különleges, kopár sziklákkal körbeölelt Rucica partszakaszon szinte a Holdon érezhetjük magunkat. Nem csak kavicsos, de homokos parton is pihenhetünk. A környék érintetlen, nem látunk hatalmas hoteleket és egyéb vendéglátóipari egységeket. Az adrenalinfüggők még a sziklamászást is gyakorolhatják.

Kép forrása: Aleksandar Gospić

4. Sakarun

A Sakarun strand Dugi Otokon érhető el. A part körül gyönyörű zöld növényzetet láthatunk, illetve a víz is kristálytiszta. A strand homokos, lassan mélyül, így gyerekes családoknak is ideális választás lehet. Aki kerülné a tömeget, az itt se fog csalódni.

5. Paradise beach

Rab sziget legnépszerűbb és legszebb strandja a Paradise beach. A part hosszú, 1,5 km-en terül el, mely tökéletes választás az inkább pörgősebb nyaralást kedvelőknek vagy a kisgyerekes családoknak. A strand mentén rengeteg étterem és szállás közül választhatunk.

6. Sveti Ivan

Cres szigetét szintén azoknak ajánljuk, akik a nem túl felkapott helyeket kedvelik és inkább természetközeli nyaralásra vágynak. A sziget legszebb strandja Sveti Ivan, melyet vagy vízi taxival vagy egy jó kis túrával lehet megközelíteni. A fáradozást nem fogjuk megbánni, hiszen csodás látvány fogad.

Fotó: Mladen Šćerbe

7. Omis

A listánk következő helyén egy felkapottabb versenyző áll, viszont Omis nem véletlenül lett népszerű, hiszen gyönyörű környezetben található. Több, hosszú, homokos partszakasszal is rendelkezik, melyek sekélyek és jól védettek a hullámoktól. Omisba látogatók a bájos óváros felkeresését se hagyják ki a programból.

8. Makarska

Makarska egy jól kiépített üdülőközpont Dalmáciában. Magyarországról könnyen megközelíthető, végig autópályán tudunk haladni. Makarskát az aktív- és a passzív pihenésre vágyóknak is ajánljuk, hiszen a környéken rengeteg a felfedezni való, de a lusta, pihengetős, este étterembe ülős vagy bulizós napokra is lehetőség van.

9. Stiniva

A Vis szigeten található Stiniva-öblöt a kalandos utazóknak javasoljuk, hiszen nehézkesebb az odajutás, viszont cserébe érintetlen, vadregényes táj fogad. Visre Splitből indul a komp. A sziget kicsi, akár biciklivel vagy robogóval is felfedezhetjük. A túracipőt ne hagyjuk otthon!

10. Dubovica

Dubovica strand Hvar sziget legszebb partja. A népszerű turistaközpont, Hvar óvárosa csak pár km-re fekszik, így a part könnyen megközelíthető. A strand kavicsos, nincsenek nagy hullámok. A közelben kiváló éttermekben próbálhatjuk ki a mediterrán ételeket, illetve a búvárkodásra is kiváló helyszín.

Fotó: Vjeko Begović


Ajánlatok