accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ismét drágul a jegy a 100E reptéri buszra! A jó hír, hogy a taxik is, így a különbség megmarad.

utazomajom /

2023. április 1-jétől 2200 forintra emelkedik a jegy a belváros és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között közlekedő 100E buszon – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

A 100E busz a Deák Ferenc térről indul és közvetlenül a repülőtérre viszi az utasokat, valamint vissza is ugyanígy közlekedik, azonban leszállni a belvárosban a Kálvin téren vagy egyes esetekben az Astoriánál lehetséges. A buszjárat másik előnye a gyorsasága mellett (kb. 40 perc az út), hogy non-stop jár.

A bkk menetrendje szerint a 100E reptéri busz közlekedési rendje:

  • hétfőn, pénteken és vasárnap napközben 7-9 percenként,
  • kedden, szerdán és csütörtökön napközben 10 percenként,
  • szombaton napközben 8-10 percenként,
  • éjjel, éjfél és körülbelül 3:30 között 30-40 percenként

Utoljára 2022 májusában emelték meg a kezdeti 900 forintról 1500-ra a jegy árát, részben az emelkedő fenntartási költségekre hivatkozva. A jelenlegi indoklás szerint a vonalon folyamatosan, a repülőtér forgalmával együtt növekszik az utasszám, ami miatt augusztus óta sűrítették is a járatokat, valamint az utasok magasra értékelik a szolgáltatás színvonalát és kedvezőnek tartják az árát.

Forrás: MTI, Fotó: bkk.hu

Ajánlatok