accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Easyjet bemutatta az új kézipoggyász szabályzatát – bár ne tette volna

utazomajom /

Az easyJet, európai diszkont légitársaság 2021. február 10-től változtat az eddigi megengedő kézipoggyász szabályzatán. A közlemény szerint természetesen ők is csak az utasok kényelme érdekében, hogy az eddig is szuper pontosságukat még tovább fokozzák.

A Ryanair és a Wizz Air hasonló jószándékból korlátozza a felvihető csomag méretét folyamatosan, lassan már csak egy övtáska méretűre.

Karácsonyi ajándékot szeretnél egy utazásbolond ismerősödnek? Ne keress tovább, itt van!

2021 február 10-ig az eddig szabályozás marad érvényben, miszerint egy darab 56 x 45 x 25 cm-nél nem nagyobb kézitáska engedélyezett, amit az ülések felett található rekeszbe lehet tárolni.

2021 február 10 után már az új rendszer lép életbe. A választott jegy típusától függ, hogy milyen poggyászt vihet magával.. Minden utasnak lehetősége van egy maximum 45 x 36 x 20 cm méretű kis táskát a fedélzetre vinni, amit a szék alatt kell tárolni. Súlykorlát nincs.

Azon utasok, akik a gép első részében (2-6 sor) vagy nagyobb lábtérrel (vészkijáratok) foglaltak helyet jogosultak a normál méretű kézipoggyász felvitelére, amelynek mérete továbbra is 56 x 45 x 25 cm lehet maximum.

Így tehát az easyJet esetében csak a helyfoglalással együtt lehet nagyobb méretű kézipoggyászt vinni a fedélzetre, ami eltérő a fapadosok eddigi gyakorlatától. Ráadásul csomó negatívummal is jár, például így ha ketten utaznátok és egy nagyobb poggyászt vinnétek, szét kell ülnötök, vagy feleslegesen fizetni.

Ajánlatok