Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Egy új kezdete: A Ryanair átszállásos jegyeket kínál

2017. május 16. kedd, 13:12 - utazomajom
Ryanair Hírek

Nagy nap ez a mai. A Ryanair a fapados társaságok közül egyedülálló módon átszállásos jegyeket kínál. Ez hatalmas újítás, hiszen az ilyesfajta értékesítés teljes más informatikai rendszert igényel. Ezentúl már az Ír fapados társaságnak kell gondoskodni arról, hogy megfelelő időt biztosítson az átszállásra.

Ha az utas nem éri el a csatlakozó járatot, akkor díjmentesen köteles a cég átfoglalni a következő járatra, vagy felajánlani neki egy más alternatívát. Ha nincs hely a legközelebbi gépen, és emiatt esetleg ott kellene éjszakázni a reptéren, akkor hotelszobát is biztosítania kell az utas számára. Nem beszélve arról, hogy kártérítési kötelezettsége is keletkezhet a cégnek a lekésett járat miatt. Legtöbben azonban a feladott poggyász miatt örülhetnek, hiszen azt nem kell újra feladni az átszállások alkalmával.

Járatok foglalása

Foglalni továbbra is a légitársaság honlapján közvetlenül a legcélszerűbb. Átszállásos utak esetében a célállomás alatt zárójelben (1 stop) feliratot fogunk látni.

Sajnos Budapestről még nincs elérhető átszállásos jegy, azonban reméljük, hogy hamarosan bővítik a lehetőségeket.

Példa

A képen látható, hogy a gép Barcelonából római átszállással érkezik Bari repülőterére. A teljes út 132,98€.

Érdekesség

A fenti járatokat külön foglalva a következőt tapasztaljuk.

Barcelona – Róma 71,99€

Róma – Bari 50,59€

Míg külön foglalva 122.58€-t kellene fizetnünk, egyben 132,98€-t számol a Ryanair. Az okát egyelőre még nem tudjuk.

 

Talán ez is érdekelhet

2 hozzászólás a(z) “Egy új kezdete: A Ryanair átszállásos jegyeket kínál” bejegyzéshez

  1. A példánál kevesebb, mint 10%-os a felár az egyben foglaláskor. Szerintem az első bekezdésben ennek az okát tökéletesen leírtad (sokkal több kötelezettséget vállal a ryan), ennyit szerintem bőven megér a felár.

    No meg aztán így bebiztosíthatja magának, hogy a második útra is velük utazz, ne bármelyik más légitársasággal. Összességében ügyes húzás, de szerintem nem unfair a felár ellenére sem. Reméljük, amennyire lehet, a menetrendek igazodnak is majd az átszállásokhoz.

  2. A példánál kevesebb, mint 10%-os a felár az egyben foglaláskor. Szerintem az első bekezdésben ennek az okát tökéletesen leírtad (sokkal több kötelezettséget vállal a ryan), ennyit szerintem bőven megér a felár.

    No meg aztán így bebiztosíthatja magának, hogy a második útra is velük utazz, ne bármelyik más légitársasággal. Összességében ügyes húzás, de szerintem nem unfair a felár ellenére sem. Reméljük, amennyire lehet, a menetrendek igazodnak is majd az átszállásokhoz.