Tudtad? Spórolj Ryanairrel egyszerűen!

2014. szeptember 18. csütörtök, 19:19 - utazomajom
Ryanair Tippek & Trükkök

Hogyan spórolj akár 16.000 Ft-t?

A legnagyobb fapados (ún.: ultra lowcost) társaság híres volt arról, hogy megnehezítse az utasok életét. Sokat javult az elmúlt időben, sokkal inkább felhasználóbarátabb lett a honlap is, azonban néhány “buktatót” még hagytak a rendszerben. Nagyon oda kell figyelni, ha repülőjegyet foglalsz!

Először is, ne a magyar oldalon foglalj. Ha ott teszed, a következő megszólítások közül tudsz választani:

ryanair-foglalas

Míg az angol verzióban, helyesen:

ryanair-foglalas-2

Éppen túllendültünk egy nehézségen, de már jön is a következő.

Lakóhelynek ne Magyarországot válaszd, hiszen akkor biztosítási díjat számít fel. Egész egyszerűen a “Nem kérek biztosítást”, vagy angolul a “Don’t Insure Me” opcióra kattintsunk.

ryanair-foglalas-biztositas

A következő meglepetés a fizetéskor ér. Legtöbben észre sem veszik, mennyivel többet fizetnek a repülőjegyért a főoldalon kínált árnál. Egy igen eldugott helyen, a fizetéskor a “more information” linkre kattintva meglátjuk, miért is került 65247 Ft-ba 155 GBP.

ryanair-foglalas-arfolyam

A Ryanair kedvesen felkínálja (sőt, ha nem rendelkezünk másképp, akkor automatikusan e szerint jár el) a saját “biztonságos” árfolyamán történő pénzváltást. Nézzük csak:

ryanair-arfolyam-valtas

420.86 forintért kapunk 1 fontot. Ez a mai MNB középárfolyamon pedig: 395.5 lenne. Ha kivesszük a pipát, és a bankunk középárfolyamon vált, akkor 61302 Ft-t fogunk csak fizetni 65247 Ft helyett. Így 3945 Ft-t spóroltunk egy útvonalon fejenként, ami négy főnél már közel 16000 Ft-t jelent.

Figyelem: Ha Magyarországról induló járatra veszünk jegyet, vagy Magyarországról induló return jegyet vásárolunk, akkor a devizaváltással nem kell foglalkoznunk.

Talán ez is érdekelhet

2 hozzászólás a(z) “Tudtad? Spórolj Ryanairrel egyszerűen!” bejegyzéshez

  1. Miért baj az idősebb, özvegy, ifjabb megszólítás?
    Mindig idősebb és ifjabb megszólítással foglaltam, sosem volt belőle gondom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.