accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ide fapadossal egy napra is ki tudsz ruccanni

lanymajom /

Az egynapos kirándulásokat általában a közeli, maximum 100-150 km-rel arrébb eső településre szoktuk leszervezni. De mi lenne, ha az autóban vagy a buszon/vonaton töltött idő helyett inkább egy repülőn ülnénk, így nem csak 100, de akár 1000 km-re is elutazhatnánk? Lehetséges, sőt sokszor olcsóbban, mint amennyibe egy retúr Budapest-Debrecen vonatjegy kerül. Hogy hova lehet így utazni? Mutatjuk.

1. London

Londonba a Wizzair és a Ryanair is napi több járatot üzemeltet. Érdemes mind két társaság menetrendjét átböngészni és annál foglalni, aki hamarabb hagyja el Budapestet és később indul vissza Londonból. Azt ne felejtsük el, hogy a két társaság külön repülőteret használ, így ha ezt az opciót választjuk, akkor nem ugyanonnan fogunk indulni, mint ahova megérkeztünk. Ezen kívül még a különböző poggyász politikára is ajánlatos figyelni, hiszen ami a Ryanairnél még ingyenesen felvihető, az a Wizzairnél már a fizetős, nagy kézipoggyász kategóriába esik.

london

Mit lehet csinálni egy nap alatt Londonban?

1. Megnézni a főbb nevezetességeket

London Eye, Westminster Bridge, Big Ben, Trafalgar Square, Westminsteri apátság, St. James Park, Buckingham palota, Hyde Park, Tower Bridge, Tower of London és a Szent Pál-székesegyház bele fog férni az időnkbe.

Tipp: A Big Ben és a City (ahol a Tower of London is található) között akár hajóval is közlekedhetünk. Jegy és menetrend információért kattints ide.

tower-bridge-egy-napos-london

2. Vásárolni

A lányoknak érdemes felkeresni az Oxford Streeten található Primarkot és a Topshop üzleteket, hiszen hihetetlen áron lehet bevásárolni a divatos termékekből.

Tipp: Ruházzunk be egy kicsire összehajtogatható táskára, így ha odafele a Wizzairrel utazunk, akkor elég lesz a kis kézipoggyász, hazafele pedig Ryanair esetében nem szükséges a poggyászvásárlás, hiszen náluk két (egy kisebb és egy nagyobb) kézi poggyász is megengedett. Ha Wizzairrel jövünk és összegyűlt pár új ruhadarab, akkor egy nagy kézipoggyászt érdemes hozzáadni a vissza fele szóló jegyhez. 

Idén először lesz 4 napos ünnep a Húsvét! Látogass el a Schönbrunni húsvéti vásárra!

oxford-street-london

3. Meglátogatni az ingyenes múzeumokat

Londonban az a szuper, hogy a kulturális programok teljesen ingyenesek. Az alábbi múzeumokba nem kell majd belépőjegyet váltanod. Mindegyiket nem fogod tudni meglátogatni, de egyet vagy kettőt érdemes kiválasztani.

British Museum
Museum of London
Science Museum
Natural History Museum
National Gallery
National Maritime Museum
Imperial War Museum
National Army Museum
V&A Museum of Childhood

british-museum

2. Eindhoven

Eindhovenbe a Wizzair hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap közlekedik naponta kétszer. A gép reggel fél 7 előtt hagyja el Budapestet, majd délután fél 6-kor indul vissza. Ez az idő egy gyors városlátogatásra pont elég is lesz.

Mire elég durván 7-8 óra Eindhovenben?

Az alábbi múzeumok közül válaszd ki azt, amelyik a leginkább érdekel:
– The Van Abbemuseum, ami Hollandia egyik legjelentősebb modern művészetekkel foglalkozó galériája
– Philips múzeum
– Eindhoven múzeum
– DAF múzeum

Biztos, hogy lesz még idő megnézni Eindhoven katedrálisát a Szent Katalin templomot és sétálni a Stadswandelparkban. Ha még mindig maradna pár óra, akkor a rövid, 10 perces buszúttal elérhető festői Nuenen falucskát és az ott található Van Gogh múzeumot is keressük föl, ahol a híres művész két éven keresztül élt és alkotott.

eindhoven
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/boushh_tfa/6847990909/

3. Charleroi

Charleroi-ba szintén a két fapadost érdemes kombinálni. Hajnalban a Ryanair járatával tudunk indulni, majd késő este 9-kor a Wizzairrel hazajönni, így akár 10 órán keresztül élvezhetjük a belgiumi kiruccanást.

Mit lehet csinálni egy nap alatt Charleroi-ban?

Habár Charleroi-ban is vannak érdekes múzeumok, például Európa legnagyobb fénykép múzeuma vagy az üveg múzeum, de aki bevállalna még egy 1,5 (oda vissza 3) órás vonatozást, annak érdemesebb a Charleroi-nál sokkal szebb Dinant vagy/és Namur városait felfedezni. A jegyet a belga vasutak oldalán online is meg lehet vásárolni.

dinant

4. Milánó

Milánói egy napos városlátogatáshoz a Wizzair menetrendje a legalkalmasabb, hiszen bizonyos napokon hajnali 6-os indulással, majd késő este, 10-kor való hazaindulással számolhatunk, így akár 10-11 órán keresztül ismerkedhetünk az észak-olaszországi várossal.

Mit lehet megnézni Milánóban ennyi idő alatt?

Egy korábbi cikkben, itt már összeszedtük Milánó top 10 nevezetességét, a focimeccs kivételével ez mind bele fog férni.

Ajánlatok