accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Casanova kedvence, a női gondolás! – irány Velence az easyJet új járataival!

utazomajom /

Romantikus séták, sötét titkok, világhírű épületek és felejthetetlen programok várnak minden utazóra a világ leghíresebb, vízre épült városában. Velence központja október 31-től már Budapestről is könnyen elérhető közvetlenül, hetente háromszor az easyJet járataival.


Tudtad, hogy ma már nők is lehetnek hivatalos gondolások?

Velence a szerelmesek városa: a csodás lagúnák, a gyönyörű épületekkel körülölelt kacskaringós kis utcácskák és a gondolák mindenkit egy kis romantikázásra csábítanak. Feledhetetlen élmény a világhírű gondolások dalára összebújni, majd áthajózni a Sóhajok hídja alatt, hiszen olyan érzések keringenek bennünk, hogy a szerelmünk örökké fog tartani. . Pedig a Dózse Palotát és a Prigone (börtön) épületét összekötő híd nem a gyönyörűségtől elakadó szerelmes sóhajokról kapta nevét, hanem azokról a középkori elítéltekről, akik a börtönbe vonulásukkor itt sóhajtoztak utoljára szabadon. Ha igazán különleges gondola-utazásra vágyunk, akkor válasszunk női gondolást, ugyanis 2010-ben a velencei gondolások szövetsége szakított a korábbi hagyományokkal, és a sikeres vizsga után felvette az első nőt soraiba. Ha mégsem vágyunk több órás andalító gondolázásra, de szeretnénk a víz felől is megnézni a várost, akkor próbáljuk ki a városi vaporettókat, amelyek a helyi tömegközlekedés alapját képezik. A város fő közlekedési útvonalának számító Canal Grande partjaira és a nagy csatorna fölött átívelő Rialto Hídra lélegzetelállító kilátás nyílik a vaporettókról.

Venice, Italy, June, 21, 2016: gondola sails down the channel in Venice, Italy. Gondola is a traditional transport in Venice, Italy

Eredj erotikus történetek nyomába!

A Sóhajok hídján minden bizonnyal a híres Casanova is megfordult, hiszen kicsapongó életéért, a csalásokért és a sok elcsábított feleségért cserébe Velence urai elítélték a nőcsábászt és a Dózse Palota börtönébe zárták.  Casanova egyébként a város egyik leghíresebb szülötte, így nem csoda, hogy manapság turisták ezrei kíváncsiak a csapodár középkori figura egykori kedvenc helyeire. A Casanova kirándulást akár mi is bejárhatjuk a GPSmycity applikációval, amely a San Marcoról, azaz a bebörtönzés helyszínéről indul és a közeli Calle Vallaresso-n folytatódik. Anno itt álltak a város szerencsejáték-barlangjai, amelyeknek Casanova persze rendszeres vendége volt. A virtuális túra ezután az Operához, majd a Palazzo Bellavitehez vezeti a látogatókat, A 8 állomásos túra egyik legérdekesebb helyszíne, a Ponte delle Tette, azaz a Női Mellek Hídja. Ez az egykori vöröslámpás negyed központjában áll, ahol a 16-ik századtól legálisan kínálták bájaikat a fedetlen keblű utcalányok. Azt már mondanunk sem kell, hogy Casanova is szívesen szórakozott ebben a kerületben.

Misztikus rejtélyek lengik körbe a velencei palotákat!

Velencében az sem fog unatkozni, aki általában unja a klasszikus turista-látványosságokat. Jó néhány velencei palota története ugyanis sötét titkokat rejt, így már csak a hajmeresztő  sztorik miatt is érdemes felkeresni őket. Velence legismertebb épülete a Dózse Palota, amely előtt és a szomszédos Bazilika boltívei alatt gyakran láthatunk vörös mécseseket esténként. A középkorban ugyanis a város pékmestere egy halottat talált a főtéren, de a tettest nem tudták megtalálni az akkori bírák, így magát a pékmestert kínozták halálra, mint lehetséges elkövetőt. Utólag persze kiderült, hogy a pékmester ártatlan volt, ezért az ő emlékére gyújtanak mécseseket nap mint nap a város lakói.  Furcsa történetekből azóta sincs hiány, amelyekre a legjobb példákat az elátkozott  Ca’ Dario kastélyból hozhatjuk. Az 1970-es években a homoszexuális Lanze gróf volt a több száz éves kastély első áldozata, őt követte a The Who zenekar menedzsere, Kit Lambert, aki rejtélyes körülmények között kapott itt agyvérzést 1981-ben. Majd öt évvel később, az új tulajdonos Raoul Gardini vegyipari mágnás, is itt vetett véget életének sorozatos üzleti kudarcai miatt.

Ősszel és télen kellemesebb Velence!

A velencei kiruccanásra az ősz és a tél is ideális, hiszen Ilyenkor sokkal kellemesebb az időjárás, mint a nyári fullasztó hőség, sőt kevesebb a turista is. A főszezonban rengeteg tengerjáró hajó önti utasait – többnyire egy villámlátogatás erejéig – a csodás városra, a tömegben pedig kényelmetlen a nézelődés. Ráadásul ősszel és télen sokkal több egyedi programmal találkozhatunk: komoly zenei koncertekben, jazz-fesztiválokban és opera-előadásokban sincs hiány. Aki szereti a musicaleket, annak nem érdemes kihagyni a San Gallo teátrumban, a Venezia Show-t, ami látványos színpadi előadás keretében mutatja be Velence történelmét. A Labiennale.org oldalon minden aktuális programról tájékozódhatunk. Most novemberben Építészeti Világkongresszus és Kiállítás lesz Velencében, decemberben pedig ünnepi programokkal várják a látogatókat. Tél végén pedig indul a hagyományos velencei karneváli időszak.

Italy. Venice. Vogalonga Regatta.

Velence kedvező áron is megúszható!

Sokan csak egy napra érkeznek ebbe a gyönyörű vízi városba, mert félnek Velence áraitól. De ha okosan tervezzük meg az utazásunkat, akkor meglepően jól jöhetünk ki egy pár napos kirándulásból úgy, hogy ráadásul nem csak a turistáknak mutatott arculatot, hanem az igazi Velencét is megismerhetjük.. Mivel a várost autóval nem lehet megközelíteni, ezért Velencébe inkább repülővel érdemes érkezni. Az easyJet járata egyébként nem Trevisoban, hanem a városhoz közeli Marco Polo reptéren landol, ahonnan vízibusszal is bejuthatunk a San Marcora. A járatokra a klasszikus tömegközlekedési árak érvényesek, érdemes tájékozódni a kedvezményes többnapos kártyákról. A Szent Márk tér bazilikája, a Rialtó, a temető és a legtöbb templom is ingyen látogatható, így a belépőjegyek miatt sem kell aggódni. Megfizethető éttermet a velencei központi vasútállomás környékén és a nagyobb látványosságoktól távol találunk, de akár a helyi élelmiszerüzletekben is vásárolhatunk. Ha autentikus ízekre vágyunk, akkor ne pizzát rendeljünk, hanem kóstoljuk meg a cichettit, azaz a velencei tapast. Spanyol testvérétől eltérően, ezt a halpiacon készítik többnyire a tenger gyümölcseiből, tésztába ágyazva, vagy anélkül forró olajban kisütve, és csupán 2-3 euróért kínálják papírzacskókban. Ha olcsóbb szállást keresünk, akkor inkább Lidó szigete vagy Mestre (Velencét a szárazfölddel összekötő híd túloldalán található település) legyen a célpont, hiszen innen tömeg közlekedve 10-15 perc alatt elérhető a belváros.

Woman Taking Photo Of Rialto Bridge In Christmas Venice, Italy

Ajánlatok