accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Elasztin, a rugalmas bőrért

utazomajom /

Az elasztin a szervezetben természetesen is megtalálható, a bőr feszességéért, rugalmasságáért felelős, sokoldalú anyag. Tulajdonképpen egy aminosavakból álló fehérje, melyet glicin, valin, prolin és alanin alkot. A kor előrehaladtával azonban mennyisége számottevően csökken a testben, ezért érdemes gondoskodni a pótlásáról és időben elkezdeni azt. Nézzük meg, hogyan!

Az elasztin tulajdonságai

A bőr elasztintartalma egyszerűen és gyorsan ellenőrizhető: csípjük meg a kézfejünkön a bőrt, és ha elengedés után azonnal visszaugrik, bőrünk még rugalmas és élettel teli. Ha azonban ez kicsit több időt vesz igénybe, ideje elkezdeni az elasztin pótlását.

Az anti-aging kezelések sztárja manapság a kollagén és a hialuronsav (néhány egyéb esszencia mellett), az elasztin pedig sajnos méltatlanul kevés figyelmet kap. Pedig amellett, hogy hatásai megegyeznek az említett anyagokéval, ára azok töredéke, így mindenki számára megfizethető módon teszi elérhetővé a ránctalanítást. Ismerjük meg tehát ezt a sokoldalú, szélesebb körben történő használatra váró, csodás anyagot, az elasztint!

Azt már tudjuk, hogy segít megtartani, illetve növelni a bőr rugalmasságát, erejét azonban nemcsak kívül, de belül is tudja kamatoztatni, ugyanis a bőrfelszín mellett az érhálózat rugalmasságát is képes javítani. Ennek a szervezet egészséges működésében jelentős szerepe van. A ráncokat szinte láthatatlanul, belülről tölti fel, miközben megújítja a sejteket is. Az elasztán tehát egy valódi anti-aging szer, amely a bőrfiatalító kozmetikumok szerves része lehet, hiszen elősegíti a szervezet saját elasztintartalmának képződését. Megtalálható a Soapcenter kozmetikai hatóanyag kínálatában.

Az elasztin alkalmazása

Az elasztin haj- és bőrápoló termékekben egyaránt használható. Sőt, desztillált vízzel vegyítve akár még szérumként is, így a napi bőrápolási rutin részeként is alkalmazható. Vízoldékony összetevő, melyet 5-10%-os arányban érdemes a kozmetikumokhoz adni. Kollagénnel vegyítve használhatjuk ki a legnagyobb mértékben öregedésgátló hatását. Egy ilyen kozmetikum valódi “nehézfegyver” az idő múlása ellen.

Fontos azonban figyelni arra, hogy a napfény – számos pozitív hatása mellett – sajnos negatívan is hat a bőr felszínére, képes ugyanis felgyorsítani a kollagén és az elasztin lebomlását. Így a szabadban való tartózkodás során minden esetben érdemes gondoskodni a megfelelő fényvédelemről, és védekezni a káros UV-sugarak ellen.

A napsugarak a bőr mellett az elasztin minőségét is ronthatják, így száraz, napvédtől védett, hűvös helyen ajánlott tárolni. A 10 ml-es kiszerelésben kapható ránctalanító elixír az anti-aging termékek kihagyhatatlan összetevője lehet. Bámulatos tulajdonságainak hála természetes módon veszi fel a harcot az idővel és a nem kívánt barázdákkal szemben.

Ajánlatok