accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Itt a Ryanair hivatalos közleménye: 8 magyarországi útvonalat zár be és 7 másik útvonalon csökkenti a járatok gyakoriságát válaszul a „többletnyereség adóra”

Katya /

A tegnapi hírek után, miszerint a Ryanair 8 magyarországi útvonalát bezárja itt a légitársaság hivatalos közleménye is, ahol a zárásokat és járatritkításokat a légitársaságokra kivetett bizarr „többletnyereség” adóval indokolta.

A közlemény szerint a Ryanair, Magyarország elsőszámú légitársaság bejelentette, hogy a magyar kormány ostoba és bizarr „többletnyereség” adójára közvetlen válaszként, – amelyet a légitársaságokra és a magyar állampolgárokra/látogatókra vetett ki (a rekord veszteséget jelentett Covid idején) -, 8 útvonalat töröl és további 7 útvonalon csökkenti a járatok számát budapesti bázisáról ezen a télen. “Ez, az induló utasonként 10 és 25 euró közötti adó, amelyet július 1-jétől vetettek ki a veszteséges légitársaságokra, már most is károsítja a magyar turizmust, az összeköttetést, a forgalmat és a munkahelyeket, amint azt a legutóbbi téli járatcsökkentések is bizonyítják”- írják.

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary így nyilatkozott: „Sajnáljuk ezeket az útvonal- és járatritkításokat, amelyeket kizárólag a magyar kormány azon ostoba és logikátlan döntése okozott, hogy “többletnyereséget” vetett ki a veszteséges légitársaságokra, ami most drágábbá és kevésbé versenyképessé teszi a Magyarországra történő repülést. A “többletnyereség” adó kivetése a veszteséges magyarországi légiközlekedési ágazatra megmagyarázhatatlan, és csak azt eredményezi, hogy növeli a Magyarországra/ Magyarországról induló és oda érkező járatok költségeit, amikor más közép-európai repülőtereken alacsonyabbak a költségek és nincs idióta “többletnyereség” adó sem. Ezeket az útvonalakat és járatokat más, alacsonyabb költségű szomszédos országokba, például Szlovákiába, Ausztriába, Horvátországba és Romániába fogják átirányítani, amelyek egyikében sincs idióta “többletnyereség” adó a veszteséges légitársaságokra.”

A közleményben kitértek arra is, hogy minden utas, akit novembertől érint valamelyik járat megszüntetése vagy a járatsűrűség csökkentése az az elkövetkező napokban e-mailben értesítést kap, amelyben teljes visszatérítést vagy alternatív járatokat kínálnak neki a Budapestnél olcsóbb repülőterekre/repülőterekről.

A járattörlések Bordeaux, Bournemouth, Kaunas, Köln, Krakkó, Lappeenranta, Riga és Torino útvonalakat érintik, a járatritkítások pedig az Ammanba, Bristolba, Pisaba, Prágába, Szófiába, Tel Avivba és Varsóba közlekedő járatokat.

Ajánlatok