accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Elmentünk egy hétre Lefkadára, ennyibe került. Sok vagy kevés?

utazomajom /

Valószínűleg sokan láttátok a május közepére időzített soha nem látott Ryanair akciót, ahol 24 desztinációra lehetett 3.518 Ft-ért retúr repülőjegyet vásárolni. Habár rengeteg utazni félő ember írta kommentben, hogy biztosan törölni fogják, mi azért bevásároltunk belőle.

A retúr repülőjegyeket két felnőtt számára Lefkadára, pontosabban a Preveza Aktio repülőtérre 3.518 Ft-ért vásároltuk, a csecsemő jegy ennél valamivel drágább volt, hiszen azt mindig fix áron értékesítik. A Ryanair esetében két év alattiak számára 17.000 Ft-ba kerül a repülőjegy. Ez az ár tartalmazza az ölben utazást, illetve egy maximum két részből álló babakocsi és egy autós ülés feladását, ezen kívül pedig egy csecsemőhöz tartozó kis méretű kézpoggyászt is fel lehet vinni a gépre. Természetesen a szélrózsa minden irányába szétültetett minket az ír fapados, ezért a gépre felszállás előtt megkérdeztem a földi kiszolgálókat, hogy hol lesz szabad sor, ahová kényelmesen befészkelhetjük magunkat. Oda-vissza működött a taktika, máris spóroltunk 12 gyrosnyit.

Így összességében a jegyekért 24.036 Ft-t fizettünk. Mivel csak egy hétre mentünk és nem ijedek meg túlzottan a kis méretű kézipoggyásztól, így abba pakoltam.

Íme

 

Szállás

Szállást a 4 csillagos Santa Marina Hotelbe foglaltunk, mert a kisbaba miatt fontos volt a félpanzió. A 7 éjszaka 3 főre 503€ volt, ami elsőre nem tűnik kevésnek, azonban tengerre néző szobánk volt az egyik legjobb város központjától mindössze 5 perces sétára laktunk.

Mivel az első éjszaka későn érkeztünk, ezért kértem, hogy ha lehetséges készítsenek a szobába valamilyen kaját. Ezt bőven túlteljesítették, mert elképesztő mennyiségű ételt szolgáltak fel éjfél előtt az éttermükben. Óriási plusz pont jár ezért.

Ekkora mennyiségű kajával várak minket vasárnap éjszaka és a desszert még csak ezután jött

Az étkezés svédasztalos volt, bőséges, szó szerint tömtek minket mint egy nagymama. A szoba tiszta volt, tengerre néző, erkéllyel, viszont a fürdő az nagyon gyengére sikerült. Mentségükre legyen mondva, hogy mi a régi szárnyban az olcsóbb szobát foglaltuk. A kert nagyon szép rendezett, narancs és pálmafákkal tarkított, hatalmas medencével. Parkolni a hotel udvarán lehetséges. Egyetlen negatívum volt, hogy a reggelinél a teraszon rengeteg darázs zavarta az étkezést. Ha meg szeretnéd nézni a hotelt, kattints ide.

Autóbérlés

A másik fájó pont az autóbérlés szokott lenni, mert COVID óta elképesztő magasra szöktek az árak. Mi végül az AddCar-nál béreltük egy hétre 40.536 Ft-ért. A szolgáltató a reptértől 5 perces sétára található, éjszaka is ott voltak ami ugye nekünk elengedhetetlen volt. Egy új kis Peugeot-t kaptunk, illetve biztosítás hiányában zároltak 200 ezer forint körüli összeget a számlánkról. Átnéztük, aláírtuk, gyorsan ment minden, visszafelé sem volt gond. Egyetlen negatívum, hogy negyed üzemanyaggal adták, amit utálok, mert lehetetlen kiszámítani, hogy pont annyival vigyük vissza.

Katsimi beach

Szinte egész nap mentünk, ezért délben csak gyorsan bekaptunk pár falatot, többnyire gyrost, ami 2-3€ körül volt. Vásároltunk még dinnyét, péksüteményeket az útra, de összességében nem költöttünk túl sokat.

A repjegy, a szállás félpanzióval és az autóbérlés 245.500 Ft volt hármunknak egy hétre. Erre jöttek még rá az egyéb költségek, mint a tankolás, a hajóbérlés vagy az ebéd. Persze senkitől nem várhatom el, hogy kézipoggyászal menjen, illetve azt sem, hogy ne költsön a strandon napágyakra, ezért a reális az inkább a duplája lehet egy normál családnak.

Ez csak a cikk csak az anyagiakról szólt, de lesz egy hosszabb cikk a látnivalókról is. Nekünk óriási pozitív csalódás volt Lefkada, ajánlom mindenkinek!

Ajánlatok