accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Minden idők legsikeresebb nyarát zárta a belföldi turizmus

utazomajom /

A belföldi turizmus idén nyáron újabb rekordokat döntött, soha ennyi magyar ember nem nyaralt még a három nyári hónapban a vidéki Magyarországon.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján a turisztikai forgalom mindhárom nyári hónapban felülmúlta a tavalyi számokat: júniusban 66%-kal, júliusban 22%-kal, augusztusban pedig 16%-kal volt magasabb a vendégéjszakák száma országosan, összességében idén nyáron 14,9 millió vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi szálláshelyek, ami 25%-kal több mint tavaly.

Pozitív elmozdulás látszik a beutazó turizmusban is. A külföldi vendégek 2,9 millió vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi szálláshelyeken idén nyáron, ami 40%-kal magasabb, mint tavaly. Tőlük júniusban 85%-kal, júliusban 18%-kal, augusztusban 47%-kal több vendégéjszakát regisztráltunk.

Országosan a szállodákban az átlagos szobafoglaltság 46%-os volt a tavalyi 35%-kal szemben. A SZÉP Kártyára a nyári időszakban 89 milliárd forintot töltöttek fel a munkaadók, ami 13%-kal több mint a tavaly nyári időszakban. Nyáron összesen 145 milliárdot költöttek a vendégek, ami 53%-kal több mint 2020-ban és több mint kétszer annyi, mint 2019-ben. A szálláshelyeken a teljes árbevétel 183 milliárd forint volt a három nyári hónapban, ez 41%-kal több, mint tavaly nyáron.

2021 nyarán vendéglátóhelyek árbevétele országosan megközelítette a 360 milliárd forintot, összehasonlításképpen 2020 nyarán ez az összeg 288 milliárd forint volt, így összességében 25%-os a növekedés, sőt a 2019-es rekord évhez képest is 10% a bővülés.

A nyárral a turizmus nem ér véget, napról napra dinamikusan emelkednek az őszi előfoglalási adatok, már most 5 millió feletti vendégéjszaka látható a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban. Szeptemberre a tavalyinál 25%-kal magasabb a megvalósult és a foglalt belföldi éjszakák száma, a külföldi vendégéjszaka pedig közel négyszeres. Az őszi forgalom élénkítésére az ügynökség újabb, adatokra épülő kampányokat indított itthon és külföldön. Az MTÜ arra ösztönöz mindenkit, hogy aki teheti, induljon útnak ősszel is.

A koronavírus-járvány után a kormány célja, hogy a gazdasági növekedés elérje az 5,5 százalékot. Ennek elérésében kiemelt szerepe van a turisztikai ágazatnak is. A biztonság továbbra is elsődleges, de aki mindkét oltását felvette, bátran szervezhet utazást az őszi-téli időszakra.

Ajánlatok