accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Aktív kikapcsolódás Máltán, kisgyerekkel

utazomajom /

Egy hetet töltöttünk Máltán a 20 hónapos kislányunkkal. Megosztom veletek az útitervünket. A szállásunk Bugibbaban volt. A tengerpartja sziklás, nekünk egyáltalán nem tetszett, aki közel akar lenni a homokos parthoz és szeretne ott lazulni egész héten, az ne ezt a várost válassza. A konnektorba átalakító kell, de a kisboltban 2.5 euróért lehet venni. – Kiss Krisztina, olvasói beszámoló

1. nap – Autót béreltünk, a gyerekülést nem számították fel nekünk

Első utunk a közeli Popeye faluba vezetett, ahol ingyen lehet parkolni. A belépő 15 euró/fő, a kicsinek nem kellett fizetni. A belépőjegyet meg kell tartani, mert az árban benne van egy ajándék képeslap, egy kb. fél dl sangria és hajókázás, amelyeket a jegyen pipálnak ki. Nagyon szuper hely, egész napot el lehet ott tölteni, vannak napozóágyak, vízi játékok, gyerekeknek csúszdás medence, programok egész nap, és látványos az egész, a beöltözött szereplők pedig viccesek, lehet velük fotókat készíteni – valakivel kis filmet is forgattak.
Délután visszafele megálltunk a Mellieha bayen, azon belül is a Ghadira részen. Gyönyörű, kristálytiszta, lassan mélyülő homokos part, parkolni az út szélén lehet ingyenesen.

2. nap – Comino sziget, Blue Lagoon

Aki ide tervezi az útját, és nem bírja a tömeget, korán induljon el. Cirkewwa kompkikötő előtt jobb oldalon kis bódéban árulnak jegyet, ami 10 euró/fő, gyerekjegy nem kellett. Az autót a kompkikötő előtt hagytuk ingyenes parkolóban. Itt is sietni kell, mert gyorsan fogynak a helyek. A hajóút kb. fél óra volt, a Blue Lagoonnál tesznek ki, ahol egy apró hely sincs, hogy lerakd a törölköződ, csak jobbra elsétálva a szikla tetején, ahova napernyőt nem lehet leszúrni. Balra sétálva 5 euró/főért egy jeep elvisz a Santa Marija strandra. Több büfé is van egész jó áron, és mindenki az ananászos koktéllal fotózkodik, de tényleg mindenki. A víz eszméletlen gyönyörű, szavak nincsenek rá. Visszafele egy szórakozott kapitányunk volt, aki szélsebesen száguldott vissza, és kicsit túl is szaladt a megállóhelyen, így egy laza fél órát gyalogoltunk vissza a parkolóig. Délután még megálltunk a közeli Paradise bayen, ez is fantasztikus strand.

3. nap – Marsaxlokk, ahol ilyenkor hatalmas piacnap van

Ruhák, játékok, halak, fűszerek, büfé kocsik. Elmentünk a közeli St.Peter’s poolhoz, ahova hosszú, kanyargós, egysávos, visszatolatós út vezet. Az öböl látványa és az emberek szikláról ugrálása lenyűgöző, viszont, ahogy ki is van írva festékkel a falra, no toalett, no bufe, no atm, no wifi! Később még fürödtünk Birzebbugaban a Pretty bayen. Furi hely a hatalmas konténerekkel, hajókkal, de egyszer látni kell.

4. nap – Ghajn Tuffieha strand

A parkolóban nincs fix díj, annyit adsz, amennyit gondolsz a bácsinak. A strand vörös homokos, lassan mélyülő, nagyon klassz. Egy étterem van, ahol hamburger, pizza is van. Délután Mdina, szép az óváros, de nekünk kb. fél óra séta elég volt ott. Dingli Cliffs, egy-egy fotó, szép és ennyi.

5. nap – Golden bay

Sárga homokos, lassan mélyülő, gyönyörű strand, egy büfé, nagy szendvicsek, és a pisztácia krémes croissant isteni.

6. nap – Sliema beach

Furcsa kis medencék voltak a part közelében kialakítva, elég érdekes.
Valletta számunkra igazi sétálós óváros szűk utcákkal, utcazenével, kávézókkal, valamint varázslatos hangulattal.

szerző: Kiss Krisztina

Küldenél Te is élménybeszámolót? Írj a petra@utazomajom.hu-ra!

 

Ajánlatok