accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Éppen építkezel? Tudod már, milyen lesz a vakolat?

utazomajom /

Amikor építkezésre adja az ember a fejét, akkor természetesen számol azzal, hogy rengeteg sok döntést kell majd meghoznia. Ma már annyiféle lehetőség van, olyan sokféle anyaggal lehet dolgozni, és megannyi szolgáltató várja ugrásra készen, hogy nekünk dolgozhasson, hogy ember legyen a talpán, aki végig tud csinálni úgy egy építkezést, hogy közben legalább tízszer meg ne bánná azt, és hogy legalább kétszázszor el nem hagyta a száját némi cifra szóválogatás.

Persze a helyzetet egyik sem oldja meg, csak kicsit könnyít a lelkeden. No, de hogy más is könnyebbé tegye az egész procedúrát, a BIOKAY vályogvakolatok csapata összeszedte, amit minden építkezőnek tudnia kell a vakolatokról, azon belül is a specialitásukról, a vályogvakolatokról.

Miért fontos a vakolat?

Talán nem is gondolnád, hogy mennyire fontos a házon a vakolat, és hogy mennyi minden múlik azon, hogy milyen típusú vakolatot választasz.

Persze azt mindenki tudja, hogy időtálló darabot szeretne, ami a lehető legtovább óvja és védi a házat, ami nem repedezik meg idejekorán, és ami megfelelő védőréteget képez a ház falain. Míg korábban mindenki a szintetikusan előállított építőanyagokat preferálta, addig ma már kezd elterjedni az a trend, hogy minél természetesebb anyagokból épüljenek a házak, hiszen úgy sokkal egészségesebb lakóklímát és lakókörnyezetet tudnak teremteni maguknak a jövőbeni lakók.

Hogyan és mikor alkalmazhatod a vályogvakolatot?

Fontos megjegyezni, hogy nem minden faltípusnál alkalmazható a vályogvakolat, és ahol igen, még ott is számtalan dolgot figyelembe kell venni. Mutatjuk most a főbb pontokat!

  • Szinte kizárólag csak olyan falakon alkalmazható záróvakolatként, amelyek vályogból vagy vályogtéglából készültek.
  • Akad pár másik olyan felület, ahol alapvakolatként viszont használható.
  • A fachwerk-szerkezetű épületek esetében mindig vályogvakolatot használnak.
  • A vályogvakolatba minden esetben kevernek vagy szalmát, szénát vagy lent és pelyvát attól függően, hogy milyen típusú vakolatot szeretnének létrehozni.
  • Felvitele szakértelmet követel: erőteljesen kell rácsapni a falra, ha megfelelő tapadást szeretnénk elérni, sőt a vakolat felvitele után még lyukakat is kell rá készíteni rózseseprűvel.
  • Mindig szükséges egy legfelső vízálló bevonatot vonni a vályogvakolat köré.

Ha szeretnéd, hogy otthonod minél természetesebb legyen, hogy a falak ne vegyi anyagokat párologtassanak a családod felé, akkor keresd a BIOKAY vályogvakolatok csapatát, akik szívesen tájékoztatnak a lehetőségekről!

Bátran kérj segítséget!

Ha most úgy érzed, elvesztél a rengeteg információban, akkor se ess kétségbe. Ha már az irány megvan, azaz hogy minél természetesebb környezetet szeretnél teremteni a családodnak, ezzel elkerülve egy sor kellemetlenséget, megbetegedéseket, akkor már megvan a legfőbb lépés.

Ha megkeresed a vályoggal foglalkozó profi szakmai csapatot, akkor ők a segítségedre lesznek, és velük együtt ki tudod választani, hogyan és milyen formában kerüljön vályogvakolat a házad falaira!

Ajánlatok