accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Erősebbé tehető-e az immunrendszer? Olvasd el az 5 tippet az egészséged fenntartásáért!

utazomajom /

Az immunrendszerünk véd meg minket a betegségektől és a kórokozóktól. Viszont vannak olyan időszakok az életben, amikor ez nem elég. Ilyenkor be kell segítenünk a védekező mechanizmusoknak, hogy hatékonyan láthassák el a feladatukat.

Hogyan kerülhetjük el a betegségeket?

Nem csak a genetikai tényezők, az egészségtelen szokások vagy a mindennapi problémák ronthatnak az esélyeinken. Nagyon fontos emellett az is, hogy járunk-e a szükséges szűrővizsgálatokra. Elég gyakran történik az, hogy pont magunkra és a saját egészségünkre nem figyelünk oda. Te például mikor voltál utoljára egy teljes ellenőrzésen?

Ám ha még erre sem sikerül időt szakítanod, akkor jó ötlet lehet beszerezni néhány hasznos, egészségügyi készüléket, például a Smartmedical otthoni diagnosztikai, EKG eszközök kínálatából, melyben olyan okoseszközök kaptak helyet, mint az EKG-t vagy az alvási apnoét ellenőrző készülék, a vércukor- és vérnyomásmérő, a pulzoximéter vagy a pulzusmérő.

Ezek mind hatékonyan segíthetnek az egészségügyi problémák korai felismerésében, otthoni körülmények között is lehetővé teszik a pontos monitorozást. És még a lakásból sem kell kilépned a beszerzésükhöz!

5 ingyenes tipp az erős immunrendszerért

Ha az ellenőrzésen kívül is szeretnél tenni valamit az egészségedért, akkor érdemes betartani a most felsorolt 5 alappillért.

  1. Egészséges étkezés: A megfelelő táplálkozás alapja, ha sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát és fehérjéket fogyasztasz. Ezek az ételek tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amik segítenek megerősíteni az immunrendszered.
  2. Mozgás: A rendszeres testmozgás segíthet a jó általános állapot megőrzésében, ezáltal kevesebb baktérium és kórokozó lesz képes legyűrni Téged.
  3. Elegendő alvás: Fontos, hogy minden éjszaka elegendő alváshoz juss. Tudjuk, ez szülőként nem olyan egyszerű, de ettől még tény. Az alvás segít az immunrendszernek pihenni és regenerálódni.
  4. Stresszkezelés: Próbálj meg stresszmentes életet élni annyira, amennyire csak lehetséges. A túl sok aggódás legyengítheti az immunrendszert, így fontos időt szánni a pihenésre és a relaxációra.
  5. Higiénia: Rendszeresen mosd meg a kezeidet szappannal és meleg vízzel, különösen étkezés előtt és után, valamint mosd meg alaposan a zöldségeket és gyümölcsöket is. Ez segít megelőzni a kórokozók terjedését. Sokkal többet számít, mint gondolnád!

Ép testben ép lélek

Ha a tested rendben van, akkor ne hanyagold el a lelkedet sem. Lehet, hogy ez közhelynek hangzik, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ez nagyon sokat segíthet. A szorongás, a depresszió és más lelki problémák jelentős hatással lehetnek az immunrendszer működésére.

Azok, akik rendszeresen szánnak időt a feltöltődésre, ritkábban betegszenek meg és energikusabbak. Az egészség és a pszichés állapot közötti kölcsönhatások komplexek. De a megfelelő életmód és a lelki egyensúly fenntartása segíthetnek megőrizni a testünk védelmi rendszerének épségét.

Ajánlatok