accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Erre a szigetre egyhamar biztos nem fogsz eljutni

lanymajom /

Van egy sziget az Indiai-óceánban, ahol a bennszülöttek mindenkit megtámadnak, aki az otthonuk közelébe téved. Turisztikai szempontból ez a világ egyik legnehezebben elérhető és egyben legveszélyesebb helye.

India megtiltotta állampolgárainak, hogy ellátogassanak az Északi-Szentinel-szigetre és kapcsolatba lépjenek az ott élő emberekkel. A sziget partjait megközelíteni sem szabad, 5 km-nél közelebb tilos beljebb hajózni. A szigetet a szentinelézek lakják, akik ellenségesek az idegenekkel, és elutasítanak mindennemű kontaktust a külvilággal. Ezenfelül valószínű, hogy ez az egyetlen olyan sziget a világon, ami mai napig érintetlen a modern civilizáció számára. Az Északi-Szentinel-sziget névlegesen a Déli-Andamán közigazgatási körzethez tartozik, amely az Andamán- és Nikobár-szigetek Indiai-Szövetségi-területének része.

2006-ban két halászt sodort ide a tenger, akiket a szentinelézek egyből megtámadtak és megöltek. Amikor az indiai parti őrség helikopterekkel repül a sziget fölé, a helyiek nyilakkal és kövekkel fogadják őket. Nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora a törzs, de körülbelül 50 és 400 közé becslik a számukat.

Kép forrása

Az antropológusok szerint a szentinelézek már 60.000 éve élnek a külvilágtól elzárva ezen a szigeten. A Survival International, a világon élő különböző törzsekkel foglalkozó szervezet szerint a szentinelézeket a kihalás fenyegeti. Úgy gondolják, hogy ez a világ egyik legsebezhetőbb népcsoportja, hiszen szervezetük nem alakított ki védelmet a gyakori megbetegedések, mint például az influenza ellen. Nagy kockázatot jelent a szentinelézek egészségére nézve, hogy a tiltás ellenére az indiai halászok egyre közelebb merészkednek a szigethez, akik így könnyen megbetegíthetik a törzsi embereket. Az antropológusokat pedig az Andamán-és Nicobar-szigeteken növekvő turizmus is aggasztja. Az 1800-as években már megtizedelődött az Andamán-szigeteken élő törzsek száma, amikor a britek a területet gyarmatosították. A Survival International szervezet álláspontja szerint csak úgy védhetjük meg a szentinelézeket a kihalástól, ha a hatóságok ügyelnek arra, hogy kívülállók ne közelíthessék meg az Északi-Szentinel-szigetet.

Hasonló helyek a világban:


Forrás

Ajánlatok