accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Karrierváltás előtt állsz? Itt az 5 legfontosabb dolog, amit tudnod kell

utazomajom /

Ha karrierváltásra adod a fejed, az egy nagy lépés. Egy olyan lépés, amit sokan nem mernek meghozni. De ha megfelelőképpen felkészülsz rá, és tudod a buktatóit, akkor hosszú távon sikeres lehetsz benne. A nemzetközi kutatások, szakértők tapasztalatai alapján hoztunk neked 5 olyan fontos dolgot a karrierváltással kapcsolatban, amit mindenképp tudnod kell.

Nincs rövid út a sikerhez

Ha rövid úton szeretnél sikeres lenni egy karrierváltás során, akkor van egy rossz hírünk: ez szinte kizárt. Persze mindig vannak kivételek, amikor valaki jókor kerül a jó helyre, de valljuk be, ez azért elég ritka. Sokkal jellemzőbb az, hogy egy hosszú úttal kell számolni, mire valóban sikeres leszel az új karrieredben.

És ez igaz természetesen akkor is, ha vállalkozónak állsz. Ekkor sincs gyors meggazdagodás, még ha egyes online szélhámosok erről is próbálnak meggyőzni. Ahogy alkalmazottként, úgy vállalkozóként sem úszod meg a hosszú évek kemény munkáját.

Ez hosszú menetelés lesz, készülj fel!

Minek szépítsük? Hosszú, küzdelmes út vár rád. Lesznek benne buktatók is? Persze. De ha kellőképpen fel vagy erre készülve és kitartó leszel, akkor annak meglesz az eredménye. Ne a nehézségekre koncentrálj, hanem a célra, a sikerre!

Tervezz előre apró lépésekben

Ha túl nagy nyomást helyezel magadra, az alatt könnyen összeroppanhatsz. Hiába tűzöl ki magad elé egy nagy célt, az legyen bármennyire is jó, túl messzinek tűnik. Épp ezért kisebb lépésekre kell bontanod az odavezető utad.

Ezzel könnyebbé teszed magadnak az előtted álló hosszú, küzdelmes időszakot, mert lesznek részsikereid, amik tovább motiválnak. Legyen például az a következő lépés, hogy megkeresed az új munkádat DreamJo.bs-en, ami a sikeres karrierváltásodhoz elengedhetetlen.

Legyenek az elvárásaid reálisak

Gyakorlat teszi a mestert, szokták mondani. És ez egy karrierváltás során is igaz. Nem várhatsz el magadtól egy gyors, szinte azonnali sikeres váltást, mert ennek idő kell, ahogy azt már korábban is olvashattad.

Ha túl magasra teszed a lécet, ha nem reálisak az elvárásaid, abba hamar belebetegedhetsz! Frusztrált leszel, sikertelennek érzed magad, holott csak végigmész azon az úton, amit kijelöltél magadnak. A célod bár távolinak tűnhet, de a korábban már említett apróbb lépések segítenek neked addig is. A kisebb sikereket pedig mindig ünnepeld meg!

Nincs két egyforma karrierút

Ha folyamatosan mással foglalkozol, nem marad időd magadra. Ezért nem érdemes azzal foglalkozni, hogy ki milyen gyorsan fut be egy karrierutat. Motiváló lehet egy-egy sikersztori, de akár demotiválóvá is válhat, ha saját magadtól is azt kezded el elvárni, amit másnál láttál.

Mindenki más utat jár be, más tapasztalatokkal érkezik, más tudással kezd, nincs két egyforma karrierút. Tanulhatsz mások sikereiből, megfogadhatod a tanácsaikat, de a saját utadon kell végigmenned.

Ajánlatok