accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Erste Bank – Wizz Air Hitelkártya – repülőjegyek ingyen?

utazomajom /

Szinte lehetetlen úgy végigmenni Ferihegyen a duty free részen, hogy egy bank ne akarjon meggyőzni minket a hitelkártya előnyeiről. Ha nem gondolkodunk transzatlanti utazásokon, akkor Európán belüli repülésekhez nagyon jól használható az Erste Wizz Air Hitelkártyája, amelyet kifejezetten Wizz Air repülőjegyek és szolgáltatások vásárlására használhatunk fel. A rendszer lényege: vásárlások után pontot kapunk, amelyet beváltva Wizz Air repülőjegyeket – vagy Wizz Air szolgáltatásokat vásárolhatunk. De hogyan is működik ez a gyakorlatban? Hogyan lehet akár ingyen utazni vele?

Kedvező árú repjegyek

A fapadoskorszakban a repülés már nem kiváltság. A Wizz Airrel és a hozzá hasonló fapados járatokkal szinte bárki megteheti, hogy 1-2 napra külföldre utazzon. Ha hónapokkal előre választunk úticélt, tényleg potom összegekért lehet repjegyet vásárolni. Egy-egy európai nagyvárosba elrepülhetünk pár ezer forintért: sokszor kevesebbe kerül pl. Budapest/Debrecen retúr repülőjegy, mint egy teljes árú vonatjegy Debrecen és Budapest között.

Hitelkártyák

Fontosnak tartom az elején leszögezni, hogy sokan félnek a hitelkártyáktól, de ennek leginkább az az oka, hogy sokan nem jól használják őket. A hitelkártya lényege, hogy a bank azért adja a kedvezményeket, hogy megérje a hitelkereted terhére vásárolni, vagyis használd a hitelt. Ha nem fizeted vissza, akkor súlyos kamatokat fizetsz.

Wizz Air Hitelkártya

A legtöbb hitelkártya pénzvisszatérítést ad a költésekért cserébe: a Wizz-nél nem pénzt, hanem pontot írnak jóvá, amelyeket a Wizz Air szolgáltatásaira lehet felhasználni. Minden 100 forint vásárlás után 2 pontot írnak jóvá, a Wizz Airnél történő vásárlások után pedig 4 pontot. Minden pont egy forintnak felel meg a Wizz Airnél. Ezen kívül évente több alkalommal szokott lenni úgynevezett duplapontos hétvége.

Ehhez most az igénylési akción belül (2017.07.10 – 08.31. között) ráadásul – hozzájön egy indulási 20.000 pontos „Üdvözlő bónusz” is. A részletes felhasználást ezen a linken lehet elolvasni.

A kártyával rögtön megkapjuk a Wizz Air Discount (WDC) Csoportos Klubtagságot is, amely ára egyébként éves 19.990 Ft/ év. Ez azt jelenti, hogy minden útból min. 10 EUR kedvezményt kapunk, plusz vannak olyan akciók, amelyek csak WDC tagoknak szól. Legtöbbször ilyenkor 20%-kal vásárolhatunk olcsóbban jegyet az eredeti kedvezményen felül. Biztosan Ti is észrevettétek, hogy az ajánlatokat úgy állítjuk össze, hogy már eleve a tagságival csökkentett árat tüntetjük fel. A WDC tagságról bővebben is írtunk.

Szolgáltatások

A Wizz Air Hitelkártyával díjmentesen vehetjük igénybe a Mastercard Airport Lounge-t Budapesten, az első emeleten. A belépéshez mindösszesen a hitelkártya és aznapra szóló beszállókártya felmutatására van szükség. A váróban díjmentesen tudsz étkezni, inni, internetezni, vagy akár nyomtatni. Mondanom sem kell, hogy sokkal kényelmesebb bőrfotelekben várakozni egy pohár pezsgővel mint a fém székeken a kapu előtt. Arról nem is beszélve, hogy a biztonsági ellenőrzés után már folyadék sem lesz nálad. Vagy kibírod, hogy nem iszol, vagy venned kell valahol egy túlárazott italt.

TIPP: Üres üveget bevihetsz, és azt meg tudod tölteni csapvízzel a mosdóban

A főkártya és a társkártya kibocsátási díját is le lehet vásárolni (10.680,- Ft), amennyiben a hitelkártyával végrehajtott vásárlások összege eléri a kibocsátási díj összegét, a bank a következő fordulónapon jóváírja a kibocsátási díjnak megfelelő összeget.

Az összegyűjtött pontokat az Erste Bank NetBankja kezeli, ahonnan átvezethetjük a pontjainkat a Wizz Air oldalára, amely utalás általában 1 munkanapon belül megtörténik. Ezután már bárhova repülhetünk a pontjainkból, mert bármely Wizz Air útvonalon felhasználható. Fontos előnye a Wizz Air Hitelkártyának, hogy az összegyűjtött pontok nemcsak repülőjegyre, hanem más Wizz Air szolgáltatásokra is beválthatók (például ülőhelyválasztás, elsőbbségi beszállás).

Ráadásul nem kell megvárni, hogy annyi pont összegyűljön, amennyi egy repülőjegy megvásárlásához elegendő. Az összegyűjtött pontok a foglalás egy részének kifizetésére is alkalmasak. Az összegyűjtött pontok ennek megfelelő forint ellenértéket képviselnek, azaz 1 pont = 1 forint.

Összegzés

Ha most igényelsz Wizz Air Hitelkártyát, akkor 20.000 üdvözlő pontot kapsz, ráadásul emellé egy ingyenes Wizz Discount Csoportos tagságot. Ez így elég többek között az alábbi retúr úti célokra (bizonyos időszakban): Milánó, Brüsszel, Malmö, Párizs, Bologna, Stockholm, Eindhoven, London.

A részletes tájékoztatót a hitelkártyáról az Erste Banknál lehet elolvasni.

(szponzorált tartalom)

Ajánlatok