accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

75 újabb repülőgép vásárlását jelentette be a Wizz Air

utazomajom /

A Wizz Air további 75 darab A321neo családba tartozó repülőgép megrendelésére kötött szerződést. A legfrissebb rendeléssel együtt a legnagyobb keskenytörzsű Airbus-típusból 434 kerül a jövőben a légitársaság birtokába, míg az A320 repülőgépcsalád modelljeit is beleszámítva ez a szám már 484 új gépet jelent a flottának.

„A bejelentéssel a Wizz Air tovább erősíti pozícióját, mint az A321neo típus legnagyobb repülőgép-üzemeltetője Európában és a Közel-Keleten. Flottánk több, mint fele már a legmodernebb neo technológiával rendelkezik. Az A321neo repülőgépek egyedülállóan gazdaságos üzemeltetése és rendkívül alacsony szén-dioxid-kibocsátása alátámasztja elkötelezettségünket, hogy megfizethető és fenntartható utazást kínáljunk utasaink számára. Régóta tartó stratégiai együttműködést ápolunk az Airbus-szal, és továbbra is elkötelezettek vagyunk a kivételes technológia mellett, a világ egyik legnagyobb, további több mint 350 neo repülőgépet felölelő rendelésállományával” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A Wizz Air kizárólag Airbus típusú repülőgépeket üzemeltet: flottáját jelenleg 185 A320-as családba tartozó gép alkotja.

„Váradi József vezetésével a Wizz Air az európai légtérben tekintélyes légitársasággá nőtte ki magát és az Airbus kiváló üzleti partnerévé vált. Az A321neo-ba történő beruházás szilárd alapot biztosít a Wizz Air további terjeszkedési stratégiájához. Köszönjük Józsefnek és a Wizz Air minden munkatársának az A320-as családunkba és különösen az egyedülálló A321neo-ba vetett töretlen bizalmat” mondta Christian Scherer, az Airbus kereskedelmi igazgatója és az Airbus International vezetője.

Az A321neo az Airbus A320 repülőgépcsalád legnagyobb típusa, amely páratlan hatótávolságot és teljesítményt kínál. Az újgenerációs hajtóművek és a Sharklet szárnyvégek beépítésével a zajterhelés közel 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid kibocsátás 20 százalékkal kevesebb az előző típushoz képest, miközben az égbolt legszélesebb keskenytörzsű kabinja a legkényelmesebb repülést kínálja az utasok számára. Az A321neo repülőgéptípusból eddig közel 5200 darabot rendeltek meg világszerte.

Ajánlatok