accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Európa legjobb gyerekes strandjai 2017-ben

utazomajom /

A kisgyerekesek számára minden évben fejtörést okoz, hogy hol nyaraljon a család, hiszen ebben az életszakaszban nagyon sok kritériumnak meg kell felelnie egy ideális úticélnak. Fontos, hogy ne csak szép legyen a természet, de biztonságos is legyen a babák vagy kisgyerekek számára, ezentúl legyenek gyerekprogramok a környéken, de a szülők se unják halálra magukat. A strandok lehetőleg homokosak és lassan mélyülőek legyenek és megfelelő infrastruktúrával ellátottak.

Lássuk, hogy idén melyek Európa legjobb strandjai kisgyerekes családok számára:

  1. Salema, Algarve, Portugália

Míg Algarve déli partvidéke már igencsak kiépült és főszezonban erőteljesen túlzsúfolt, addig a nyugati partvidék még sokkal csendesebbnek számít. Ezen a környéken az ipari turizmus dominálásával szemben jobban óvják a természetet. Itt található Salema kisvárosa is, amely alig néhány percnyire fekszik az Algarve mentén futó N125-ös úttól.

Az itt elterülő félmérföldes partszakasz arany színű, aprószemcsés homokkal csábítja a kisgyerekes nyaralókat és megkapta az ún. Kék Zászló minősítést is. A tenger ideális a gyerekek számára fürdőzésre, mert nincsenek nagy hullámok, a víz kristálytiszta és a tenger apró kagylókat hoz a partra, amivel el lehet játszani.

Salema_beach_Portugal_February_2015_17

  1. Elafonisi, Kréta, Görögország

Görögország egyik leggyönyörűbb strandjaként emlegetik ezt a kis idilli tengerpartot, amely tökéletes a gyermekek részére is. Lenyűgözően sekély víz és fantasztikusan selymes homok jellemzi ezt a szigetetecskét, amely csak arra vár, hogy felfedezd. Ráadásul a szigeten van néhány olyan ugrató, ahol nekifutásból néhány méter mély vízbe csobbanhatunk. Utóbbiakat természetesen inkább nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek ajánljuk.

crete-1896145_1280

  1. Es Grau, Menorca, Spanyolország

Szemben a ’nagytestvérrel’, Mallorca-val és az örökké partizó ’kistestvérrel’, Ibizával, Menorca a családosok paradicsoma. A jó idő garantált, az ételek remekek, ráadásul az alig 5 km-re a fővárostól fekvő strand, az Es Grau beach ideális hely kisgyermekesek számára. Ez a bájos kis halászfalu egy természetvédelmi területen fekszik és Menorca legtermészetközelibb strandjának minősítették. A fővárostól, Mahóntól pedig mindössze 15-20 percnyi vezetésre található, így a szülők is könnyűszerrel találhatnak maguknak programot, legyen szó akár vásárolgatásról, kellemes éttermekről, vagy épp olyan látnivalók felfedezéséről, mint a St. Eulalia Templom.

menorca1

  1. Patara, Törökország

Következő lehetőségként Törökország egy még alig felfedezett, egzotikus kincsét ajánljuk a családosok számára: ez a közel 18 km hosszú strand az ország leghosszabb partszakaszának számít. Itt aztán bőven van hely homokozásra, pancsizásra vagy kellemes fürdőzére a gyerekekkel.

Ha pedig már unjuk a parton fekvést, akkor remek lehetőség adódik egy kicsit elvonulni a természetbe: a Lycian Út (Lycian Way) kiváló sétákra, madárlesésre, canyoningra vagy raftingra a közeli folyóban.

Patara_Dünen

  1. Garakas, Zakynthos, Görögország

Ez a helyszín – túl azon, hogy álomszép a tengerpart – igen különleges meglepetéssel szolgálhat az egész család számára. Ezen a partszakaszon kis teknősök kelnek ki a tojásaikból és némi szerencsével annak is szemtanúi lehetünk, ahogy visszamerészkednek a tengerbe. Ha van kedvünk hajnalban kelni, akkor magunk is részesei lehetünk a teknősök kikelését támogató projektnek, csak figyeljük az erre utaló felhívásokat. Kisgyerekek számára ez egy örök élmény lehet! A part egyébként kellemes finom homokos, a víz általában kristálytiszta, tehát épp ideális helyszín lehet az egész család számára.

baby-turtles1

Szerintetek melyek a legjobb kisgyerekes partok?

Ajánlatok