accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Válaszolj néhány egyszerű kérdésre és nyerj egy színes Soundbox bőröndöt az American Tourister jóvoltából!

lanymajom /

Az utazók legrosszabb rémálma megérkezni a várva várt célpontra, viszont a feladott poggyász nélkül kisétálni a reptérről. Mi történik ilyenkor a bőröndünkkel? Mit lehet tenni? Hogyan kerüljük el ezt a bosszantó helyzetet?

Mi történik az elveszett bőröndökkel?

A jó hír az, hogy évről évre egyre kevesebb az elveszett poggyász a légiközlekedésben, illetve a bőrönd és a gazdája átlagosan 36 órán belül szinte mindig egymásra talál. A legtöbb légitársaság és reptér egy központi számítógépes rendszert, az úgynevezett World Tracer System szolgáltatását használja, mellyel könnyen megállapítható, hogy merre jár a feladott csomagunk. A SITA, a rendszert fejlesztő cég minden évben elkészíti a statisztikákat az elveszett bőröndökről, melyekről egyértelműen leolvasható, hogy a folyamatosan növekvő utasszám ellenére is csökken a félrekezelt csomagok száma.

Az ábrán bal oldalon a félrekezelt bőröndök számát (millióban) olvashatjuk le 2007 és 2016 között, a jobb oldalon pedig az utazószám (milliárdban) alakulását követhetjük. Forrás: SITA

Hogyan veszhet el a bőröndünk az utazás során?

Az elveszett bőröndök 93 %-a igazából el sem veszett csak tévesen kezelték őket a repülőtéren. 2016-ban a célpontra meg nem érkezett feladott poggyászoknak csak 7 %-a tűnt el véglegesen, 16 %-uk rongálódott meg, 77 % pedig csak félrekezelés miatt késve érkezett meg a tulajdonosához.

A késés legvalószínűbb oka az átszálláskor való félrekezelés. 2016-ban a késve érkezett csomagok közül az esetek 47 %-ban a csatlakozó járat csomagkezelésénél történt meg a hiba. Az is előfordulhat, hogy véletlenül rossz célállomásra címkézik föl a csomagot, esetleg a címke sérül meg vagy a fogadó reptéren keveredik el a bőrönd, de a vámon is fennakadhat, illetve akár az időjárás miatt is kialakulhatnak korlátozások, amikor csak limitált mennyiségű csomagot helyezhetnek a repülőgép rakterébe. – Forrás

Mit kell tenni, ha elveszett a csomagunk?

Soha nem szabad elhagyni a repteret anélkül, hogy bejelentettük volna a csomag eltűnését. Még ha rohanni is kell a transzferhez vagy a szállásra, akkor sem éri meg elnapolni az intézkedést. Az elveszett poggyászt rögtön a megérkezéskor, az érkező tranzitban, a poggyászátvételi csarnokban kell jelezni az Elveszett Poggyász (Lost and found) ügyfélszolgálatnál. A bejelentés alapján jegyzőkönyv készül. A késve megérkezett vagy megtalált poggyászokat kérésre az utas által megadott címre szállítják. A poggyász eltűnését az adott légitársaság ügyfélszolgálatánál is be kell jelenteni. Az elveszett vagy rongáltan, tartalmát tekintve hiányosan megérkező poggyászokért kártérítés is jár.- olvasható a Budapest Airport honlapján.

Vásárolj most egyet az American Tourister Soundbox bőröndjei közül verhetetlen áron a “Majom20” húsz százalékos kuponkódunk felhasználásával! Érvényes: Június 12-től július 27-ig!

Hogyan előzhetjük meg ezt a kellemetlenséget?

1, Soha ne utazz utasbiztosítás nélkül!
2, Pár napos út esetén elég lehet a kézipoggyász is.
3, Ha van közvetlen járat, akkor inkább azzal érdemes utazni.
4, Időben érkezz a reptérre és időben csekkolj be.
5, Válassz egy könnyen felismerhető, színes bőröndöt, amit nem lehet olyan könnyen összekeverni az átlagos fekete poggyászokkal. Jó választás lehet az American Tourister Soundbox kemény bőröndje, amely rengeteg féle egyedi színben kapható. További előny, hogy rögzített 3 számjegyű süllyesztett TSA zárra rendelkeznek, ami a fokozott biztonságot garantálja.

Mi történik azokkal a bőröndökkel, melyekért senki nem jelentkezik?

Néha előfordul az is, hogy egy csomagért soha nem jelentkezik a tulajdonosa. Ilyenkor 90 nap eltelte után a bőröndök a repülőtér elveszett poggyász részlegére kerülnek. Vannak repterek, melyek aukción értékesítik az elveszett tárgyakat, majd a befolyó összeget jótékonykodásra fordítják, de van, ahol inkább megsemmisítésre kerülnek.

Nyerj American Tourister Soundbox bőröndöt néhány kérdés megválaszolásával!

Kérdések

A bejegyzést az American Tourister támogatta.

Ajánlatok