accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ez a világ legfélelmetesebb túrája

lanymajom /

Ez nem egy hétvégi könnyű séta a hegyekben, hanem egy félelmetes kalandtúra. Vajon őrültség vagy egy életre szóló élmény?

A világ legveszélyesebb helyének tartják a Kínában található Huashan-hegyet. Habár nem olyan magas, a legmagasabb pontja 2160 méter, de iszonyatosan meredek és a területén különös mikroklíma uralkodik.

Huashan először egy vallási központ volt, amit legfőképp szerzetesek kerestek föl, viszont a ’90-es években felvonót építettek a hegyre, így azóta sokkal könnyebben elérhető. A szűk utakkal szegélyezett hegycsúcsok népszerűsége egyre csak nőtt és mára a kalandorok, túrázók és a hegymászók kedvenc helyszíne lett. Legveszélyesebb szakasza a pallókból megépített “Changkong Zhandao” nevezetű 4 méter hosszú és 33 centiméter széles út, ami egy függőleges sziklafal mentén halad.

Habár az útvonalat az elmúlt években felújítgatták, de a sziklákról még így is évente nagyjából 100 ember zuhan le a mélybe.

Úgy látszik Kínában nagyon kedvelik az extrém turista látványosságokat. Ha félelmetes, de ennél biztonságosabb kalandra neveznél be, akkor ezen az üvegúton menj végig. Ha a világ leghosszabb túraútvonalán mennél végig, akkor itt olvass tovább, ha pedig a kínai túra európai változatát próbálnád ki, akkor kattints ide.


Borítókép forrása

Ajánlatok