Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

A világ legveszélyesebb túraútvonala újra megnyitotta a kapuit

2017. október 28. szombat, 10:58 - lanymajom
Spanyolország Európa Hírek

Ha nem vagy tériszonyos és szereted a kihívásokat, akkor a Malaga közelében található Caminito del Rey, avagy a királyok útja nevezetű via ferrata biztosan tetszeni fog.

A hegyi ösvényt a világ legveszélyesebbjeként tartották számon, hiszen már több halálos kimenetelű baleset is történt az útvonalon. Ebből kifolyólag 15 éven keresztül teljesen zárva volt és ez az idő alatt felújítási munkálatok folytak.

A kalandorok nagy örömére 2015-ben viszont újra megnyitották a vira ferrátát és ezen felül szigorú biztonsági szabályokat is megalkottak, például már csak sisak viselete esetén engednek rálépni a túra útvonalára. Továbbá az ösvény faburkolatát acél csavarokkal is rögzítették, így sokkal stabilabb úton haladhatunk végig. A 8 km-es túrát körülbelül 3-4 óra alatt lehet teljesíteni.

Az útvonalat 100 évvel ez előtt építették, eredetileg a helyi vízerőműben dolgozó munkások számára készült, csak később lett belőle turistalátványosság. 2015 óta több mint 600.000 turista teljesítette a távot és kaphatott betekintést Dél-Spanyolország csodálatos természeti környezetébe.

Ha te is kipróbálnád magad a világ egyik legkeményebb túráján, akkor a jegyeket online, ezen a linken tudod lefoglalni.


Forrás: http://www.travelandleisure.com/trip-ideas/adventure-travel/most-dangerous-path-spain-reopens

Talán ez is érdekelhet
Szeretnél utazni?