accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezekre az egzotikus szigetekre utazhatsz most is

Katya /

Most egy picit nehezebb dolga van azoknak, akik télen szívesen elutaznának valami melegebb helyre, de ha már nem bírsz ellenállni a tenger csábításának, szerencsére a helyzet közel sem lehetetlen. Az alábbi szigetek most is tárt kapukkal, nyugalommal, pálmafákkal és csodaszép tengerpartokkal várnak – igaz, többségüknél most némileg nagyobb felkészülést igényel az utazás és sok helyen elvárják a tesztelést is, de cserébe biztonságos pihenést ígérnek. Összeszedtünk pár paradicsomi szigetet, ahová még most is utazhatunk.

Aruba

Az arubai utazáshoz igényelned kell online egy  ED (Embarkation and Disembarkation) kártyát , ahol az általános információkon túl az indulás előtt három nappal ki kell tölteni egy egészségügyi kérdőívet is, ez alapján ítélik meg, hogy engedélyezett-e a beutazás. Ehhez szükség lesz továbbá egy 72 óránál nem régebbi negatív PRC-tesztre (újdonság, hogy már a reptéren is lehet tesztelni) és biztosításra. További infók ide kattintva.

Bonaire

A Karib-tenger déli részén lévő sziget Hollandia egyik különleges községe. Jelenleg Európából bárhonnan engedélyezett a beutazás, azonban a karantén elkerüléséhez kötelező a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt és ki kell tölteni egy egészségügyi nyilatkozatot is a beutazás előtti 48 órában. Aki a holland Karib-térségen kívülről érkezik, rendelkeznie kell megfelelő biztosítással is. További infók ezen az oldalon érhetők el.

Curacao

Jelenleg a sziget magas kockázatú országnak tekinti Magyarországot, ahogy egész Európát is. A beutazáshoz itt is szükséges 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, digitális immigration card-ot kell igényelni ezen az oldalon indulás előtt és 48 órával korábban ki kell tölteni ugyanezen az oldalon a Passenger Locator Card-ot is és a kinyomtatott dokumentumot magadnál hordani (ezt végig magadnál kel tartanod). Emellett az utazóknak megfelelő biztosítással kell rendelkezniük arra az esetre, ha karanténba kerülnének vagy megbetegednének. További információ az aktuális intézkedésekről ide kattintva érhető el.

Sint Marteen

Sint Marteen besorolása szerint Magyarország a magas kockázatú országok közé tartozik. A beutazáshoz szükséges egy online egészség-igazolás kitöltése, egy, a beutazástól számított 120 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt és biztosítás. Továbbá a magas kockázatú országokból elvárják a következő 14 napban a folyamatos önellenőrzést, amely a testhőmérséklet és az influenzaszerű tünetek figyelését jelenti. További infók ide kattintva érhetők el.

Barbados

A Kis-Antillák legkeletibb tagja, a Brit Nemzetközösséghez tartozó Barbados is külön kategóriákba sorolja az országokat. A közepes és magas kockázatú országokból érkezőknek itt is kötelező a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt a belépéshez, majd egy második teszt is az érkezés után 120 órával (öt nappal). Ennek elvégzése ingyenes a kijelölt kormányzati intézményeknél. A magas kockázatú országokból érkezőket a reptérről egyből a szállásra viszik és kötelezően ott kell maradniuk, ameddig meg nem érkezik a második teszt eredménye is. A hivatalos tájékoztatás szerint ez nagyjából két napot jelent, amely idő alatt arra biztatják az utazókat, hogy a hotelben pihenjék ki a hosszú út fáradalmait. A részletekről ide kattintva olvashatsz.

Maldív-szigetek

A Maldív-szigeteken jelenleg 2021. március 5-ig egészségügyi veszélyhelyzetet rendeltek el. A korlátozások Greater Male’ területén vannak érvényben, (beleértve Male’, Vilimale’ és Hulhumale’ körzeteket), a kijárási tilalom este 20:30-tól reggel 4g:30-i tart. Greater Male’ területéről most már engedélyezett az utazás a többi szigetre, ugyanakkor az utazókat 10 napos hatósági karanténra kötelezik. Minden turisztikai célú beutazónak – érkezése előtt 24 órával – nyilatkoznia kell az egészségügyi állapotáról. A nyilatkozatokat az Imuga portálra kell feltölteni. Az országba érkező turistáktól kérhetik a „Trace Ekee” nyomkövető alkalmazás letöltését és annak bemutatását a reptéren induláskor és érkezéskor is. Kötelező előzetesen a szálláshely lefoglalása is, érkezéskor a 96 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatása. Emellett a Maldív-szigetek elhagyásakor is, az indulás előtti 72 órában kötelező a PCR teszt, amennyiben az utas bármennyi időt is turista vendégházban töltött. További infók ide kattintva.

Dominikai Köztársaság

A Dominikai Köztársaság teszt és karantén nélkül várja a vendégeket fehér homokos partjára. A beutazáshoz egy egészségügyi nyilatkozatot kell kitölteni, amely januártól már csak E-Ticket formában lesz lehetséges. A reptéren szúrópróbaszerűen tesztet végezhetnek a beutazókon. További infó itt érhető el.

Mivel folyamatosan változhatnak a feltételek, utazás előtt mindenképp tájékozódj!

Ajánlatok