accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Szerinted mit mondtak a sárga országból hazatérő olvasónknak a teszttel kapcsolatban?

utazomajom /

A facebook csoportunkban osztotta meg olvasónk történetét a tesztelésről.

Beszámolok nektek csodás élményeimről amit a “zónás” szigorítás” alatt szereztem eddig, csak azért, hogy tanuljatok belőle, felkészültek legyetek és véletlen se számoljatok a 24 órán belüli dolgokkal.

Múlt Szerda éjjel érkeztem haza Angliából. Csütörtök reggel első dolgom volt jelentkezni a háziorvosomnál, aki le is jelentett a kötelező tesztre és tájékoztatott, hogy 24 órán belül érkeznek majd az illetékesek a tesztet elvégezni. Pénteken nem érkezett senki tesztelni, viszont este kedvesen felhívtak és megkértek, hogy karantén ide vagy oda, de ha van saját kocsim akkor szombat délután guruljak már el a hozzám legközelebbi mentőszolgálathoz és ott megcsinálják nekem a tesztet. – írja olvasónk. Egyébként hivatalosan csak akkor hagyhatná el a karantént, ha hatósági igazolást kér az adott útvonalra. Erre az ügyintézők tanácsára ebben az esetben nem volt szükség. Elmondása szerint közölték vele, hogy annyira sok a tesztelni való személy, hogy egyszerűen nincs kapacitásuk házhoz menni.

Szombat délután megejtettem a mentőszolgálaton a tesztet és tájékoztattak, hogy vasárnap reggelre, de legkésőbb 24 óra múlva meglesz a teszt eredménye és az EESZT felületen látni fogom én is.

Nos hétfő délután van, lassan egy hete karanténban vagyok és még az első teszt eredménye sincs meg (talán majd holnap végre) pedig már a második teszt lenne aktuális.

Szóval, aki sárga zónából érkezik készüljön fel, hogy nem lesz lefutva 4-5 nap alatt az egész, hacsak nem magánklinikán csináltatja meg a tesztet.

Néhány perce egyébként megjött az első negatív tesztje az olvasónknak, de a következőt inkább magánkórházban csináltatja, hiába lenne ingyen az állami. Nincs ideje megvárni.

Már több, mint 100 hozzászólásban írják le tapasztalataikat a csoporttagok, egyelőre sajnos negatívak a tapasztalatok:

Nekünk még olyan szerencsénk sem volt, hogy a háziorvos kirendelje a tesztet. Szó szerint elhajtott hogy neki erre nincs kapacitása, azt sem tudja miről van szó. Ez volt 16-an. Azóta a gyerekem bejelentkezett magánklinikára. Ennyit az ingyenességről.

A tesztelés augusztus 1-ig ingyenes, a kormány állja. Reméljük, hogy minél előbb gördülékeny lesz a folyamat.

(Az egészségügyi dolgozókat, különösen a mentősöket szeretnénk a legkevésbé rossz színben feltüntetni, bajba sodorni, ezért a mentőszolgálatot nem nevezzük meg. Sok kitartást kívánunk nekik és köszönjünk a munkájukat!)

 

 

Ajánlatok