accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Folytatódnak az Aeroexpress regionális járatai

utazomajom /

Az Aeroexpress Regional ugyan tavaszra tervezte a folytatást, de a nagy érdeklődésre tekintettel a légitársaság december 16-tól elindítja a Budapest-Kolozsvár-Budapest járatait.

A kéthónapos őszi tesztidőszak tapasztalatai azt mutatták, hogy Budapest és a Kincses város közötti légi kapcsolat fenntartása kiemelt fontosságú, a járatok egészen február 15-ig elérhetővé váltak. – Ezen a már előkészített járaton tudjuk a magyar regionális repülés bevezetését a leghasznosabb módon szolgálni, erős referenciát felépíteni az utazók részére egy későbbi bővebb útvonalhálózat használatához – emelte ki a Somogyi-Tóth Dániel, a cég alapító résztulajdonosa.

A hétfő-szerda-péntek járatnapok továbbra is megmaradnak. Hétfő reggel, valamint péntek este fordulójárat közlekedik a két város között, szerdán azonban két alkalommal, reggel is és este is biztosít közvetlen kapcsolatot a regionális légitársaság Budapest és Kolozsvár között. Így aki egy hétvégét szeretne eltölteni valamelyik célállomáson, ideális megoldást talál, a szerdai két járatpárnak köszönhetően pedig mind a kolozsvári, mind a budapesti üzleti utazóknak kiszámítható módon lesz lehetőségük egy munkanap alatt oda-vissza megjárni a másik várost.

Embraer EMB-120ER Brasilia
Aeroexpress Budapest-Kolozsvár járata, Embraer EMB-120ER Brasilia

A légitársaság – amelynek járatait résztulajdonosa, a szintén magyar tulajdonú és többévtizedes európai tapasztalattal rendelkező BASe Airlines üzemelteti – számos kedvezményt kínál az ünnepi időszakban. A téli időszakot következően továbbra is tavaszra tervezik a Kárpát-medencei és regionális járatainak indítását – az elképzelések szerint ekkor kerülhet sor a debreceni és marosvásárhelyi összeköttetések folytatására, valamint további célállomások bevonására is. – Amellett, hogy tárgyalást folytatunk a nagyobb magyarországi és erdélyi repülőterek üzemeltetőivel, felmérjük az utazók preferenciáit is, így a folyamatot a társaság honlapján található kérdőív kitöltésével tudják segíteni a leendő utasok – tette hozzá a cég közleménye.

A regionális légitársaságok meghatározó szerepet játszanak Európában. A pandémia előtti években mintegy 60 ilyen vállalat üzemelt a kontinensen. 2017-ben például 77 millió utast szállítottak mintegy egy millió járaton, és 2700 útvonalon, az elmúlt évtizedben azonban Magyarországon hiányzott a kínálatból.

Ajánlatok