accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Fontos: attól függetlenül, hogy két hetes karantén vár rád nem jár visszatérítés, ha elindul a járat

utazomajom /

Nagyon sok üzenetet kapunk azzal kapcsolatban, hogy az adott országban kijárási tilalom van, esetleg két hetes kötelező karantén, de nem törölte a légitársaság a repülőjegyetek. Ilyen esetben sajnos nem tudsz mit tenni, vagy elutazol a karanténba (kérünk, ne tedd), vagy elbukod a jegyed.

Legutóbbi olvasói levél így hangzik:

“Március 29-re van jegyünk WizzAir-nél Görögország-ba, Thesszalonikire négy főre. Elvileg azt olvastam (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?gorogorszag), hogy március 16-tól minden Görögországba érkező külföldinek 14 karantén kötelező. Ilyen esetben szerintem van rá esély, hogy Wizz Air törölje a járatot, vagy minden további nélkül repülni fognak mintha mi sem történt volna?”

A válasz az utóbbi, tehát ha minden további nélkül repülnek, akkor a jegyet sem törlik és nincs lehetőség pénzvisszatérítésre, repülőjegy átfoglalására vagy kreditben való visszaszerzésére sem.

Azonban március 29 még nagyon soká van, addig bármi megtörténhet. Ha kormányrendelet megtiltja a beutazást, akkor mindenki visszakapja a repülőjegy árát, vagy átfoglalhat. Szemléltetésképpen, hogy ez mennyire sok embert érint, ma már 30 járat szállt fel a Liszt Ferenc repülőtérről és még legalább ennyi további is várható.

Ajánlatok