accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

FONTOS: Változások a poggyász terén a Ryanair-nél is!

utazomajom /

A Ryanair, az “Always Getting Better” program keretében egy kedvezőtlen változtatást is életbe léptet november 1-től.

Kezdjük a pozitívummal. Az ír légitársaság egységesíti a feladott poggyász súlyát. Az eddig 15 illetve 20 kg helyett csak a nagyobb, 20 kg-os poggyász lesz választható, azonban az ára az átlagos 35€-ról 25€-ra változik.

Fontos változás, hogy a szabály bevezetése után csak azok az utasok vihetnek a fedélzetre magukkal nagy méretű kézipoggyászt, akik rendelkeznek elsőbbségi beszállással (ide tartoznak a Plus, Flexi Plus és a Family Plus tagsággal rendelkezők). Továbbra is mindenki kéz kézipoggyásszal utazhat díjmentesen, de a nagyobb méretűt a beszálláskor le kell adni, és a gép hasába fog tovább utazni.

A döntést azzal indokolták, hogy a magas utasszám miatt már egyszerűen nem fértek el a poggyászok a fedélzeten, ezért eddig is sokaktól kénytelenek voltak elvenni a nagyobb bőröndöket, mostantól legalább tervezhető lesz. Sok esetben egyébként a táskák rendezése miatt nem tudtak időben felszállni, ezért késtek a gépek.

A változtatás többek között azért érinti rosszul az utasokat, mert landoláskor a poggyászra várakozni kell a szalagnál. Ha saját magunk foglaltunk átszállással utazást két fapados járatra, akkor ezentúl sokkal hosszabb idővel kell számolnunk.

Arról nem is beszélve, hogy nem tanácsos értékeket tenni abba a poggyászba, ami a gép hasában utazik, hiszen az ördög sosem alszik. Korábban Hardy Mihályt kérdeztük a reptéri lopásokkal kapcsolatban.

Forrás: ryanair.com

 

Ajánlatok