accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Fontos változások a Ryanair utasfelvételében! Kerüld el a 38.500 forintos büntetést!

utazomajom /

Fapados társaságok esetében tudjuk, hogy a profitot nem a 2.990 forintos jegyárak termelik, hanem az egyéb kapcsolódó szolgáltatások illetve a büntetésekre kiszabott összegek. A Wizz Air-hez hasonlóan most a Ryanair is az utóbbira gyúr: a korábbi 4 nappal szemben csak 48 órával az utazás előtt teszi elérhetővé az online utasfelvételt, minden június 13 után induló járat esetében.

Miért?

A Ryanair, mint minden más fapados légitársaság mindent megtesz az utasokért. Állításuk szerint ezt a lépést is az utazók érdekeiben hozták meg, hiszen aki előre szeretne ülőhelyet vásárolni, annak több szék közül lesz lehetősége választani. Ülőhelyet jelenleg akciósan 1.050 Ft-ért foglalhatunk, de a jobb székekért már 4.550 – 5.250 forintot kell fizetnünk, utasonként és irányonként. Ezekkel a költségekkel könnyen meg is duplázhatjuk az alap jegyárat.

Büntetés

Abban az esetben, ha nem végzed el az online utasfelvételt, vagy nem viszed magaddal a beszállókártyát, a repülőtéren 19.250 forintért állítja ki a légitársaság a dokumentumot irányonként és utasonként.

Mit tehetsz?

A legnagyobb probléma az, hogy nincs lehetőséged utazás közben a felszállás előtt 48 órával kinyomtatni a beszállókártyát. Viszont jó hír, hogy okostelefon szinte mindenkinél van, amin internet segítségével elvégezhető az utasfelvétel, illetve a beszállókártyát is lementheted a készülékre. Ez egyenértékű lesz a papír alapú párjával, így nem kell büntetést fizetned! Az appokat itt találod.

Jó utat, és ne felejts el becsekkolni! Ha kíváncsi vagy, mégis hogy érheti meg a fapadosoknak a párezer forintos jegy, itt elolvashatod.

Ajánlatok