accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Csodálatos Francia Polinézia, Bora Bora, Tahiti és ezen túl! (42 fotóval)

utazomajom /

Megígértem Nektek, hogy amint hazatérek utolsó francia polinéziai utamról, beszámolok a régióról, hisz oly sokatok bakancslistáján foglal el előkelő helyet! – kaptuk olvasónktól, Balázstól.

Csak arról írok, amiből a legtöbbet profitáltok, azaz, hogy miért utazzunk Francia-Polinéziába, miben más mint a többi paradicsomi/neten paradicsominak tűnő hely; illetve, hogy a 118 sziget közül melyeket érdemes meglátogatni.

Francia Polinézia (és a mellette fekvő Cook szigetek) Földünk utolsó határvidéke, azon területe, ahol egy-két kivételt leszámítva (Tahiti, Moorea, Bora Bora) nincs tömegturizmus, azaz, nemcsak gyönyörű szép amit látunk, hanem autentikusság is körüllengi! Bármennyire szép a karibi térség, Dél-kelet Ázsia vagy Hawaii, olyan mennyiségű turista látogatja évente, amely rendkívül zavaró. Francia Polinézia legtöbb szigetén alig találkozunk más utazóval, s minden sziget más karakterű, amely sokkal izgalmasabbá teszi, mint a sokak által preferált, ám víz felett könnyen unalmassá váló Maldív szigetek! S ha még hozzávesszük, hogy a lagúnáknak köszönhető színvilág teljességgel párját ritkítja, s, hogy a cápák és júliustól novemberig a hosszúszárnyú bálnák komoly létszámban bandáznak a kristálytiszta vizekben, akkor könnyen összeáll a kép, hogy a távoli szigetvilág miért egyedülálló. Hogy meddig marad ilyen? Nem tudom, mindenesetre minél hamarabb látogatjuk meg, annál jobb!

Nézd meg a szigeteken készült csodás képeket a galériában!

A magyar utazóknak oroszlánrésze vagy a már említett Tahiti, Moorea, Bora Bora hármast cserkészi be, vagy hajóútra megy, amely elsősorban ezekre, vagy az ezekhez közeli szigetekre koncentrál, egy-egy napot, félnapot töltve egy adott szigeten, azaz szinte semmit nem látnak belőlük! Sokatoknak sokkolóan fog hatni, de minél többet járok erre, annál jobban érzem, hogy Francia Polinézia esszenciája, igazi bája a turistás szigeteken túl van; más szóval: bár mindenki meg akarja majd nézni Tahitit és Bora Borát, mindenképp vegyetek be az útvonalba oly szigeteket, melyek alig ismertek vagy szinte ismeretlenek.

Élménybeszámolónk Bora Bora szigetéről: Utazás Bora-Bora szigetére! Élménybeszámoló, látnivalók!

Francia Polinézia 118 szigete 5 szigetcsoportot alkot: a Bora Borát is magába foglaló Társaság, a Toamotu, Austral, Marquises és Gambier szigeteket. Minél messzebb található egy sziget Tahititől, általában annál autentikusabb, s minél több szigetcsoportot látogatunk meg utunk során, annál teljesebb képet kapunk a páratlan szépségű régióról! ⛵️
A következő szigeteknek olvassatok utána, ha utaznátok, ezek nemcsak hogy gyönyörűek, de kellő angol/ francia tudással itthonról is leszervezhetőek:

Maupiti, Huahine, Tetiaroa, Rangiroa, Fakarava, Tikehau, Ahe, Rurutu, Nuku Hiva, Hiva Oa.
Búvároknak Rangiroa és Fakarava kötelező, Maupiti és Tikehau lélegzetállítóan szép, Ahén csak ti lesztek, Rurutun együtt úszhattok a bálnákkal, Nuku Hiva és Hiva Oa pedig életetek legnagyobb kalandja lesz.🏄‍♂️
Egy Tahiti-Bora Bora-Maupiti-Fakarava-Rurutu-Nuku Hiva pl egy all in kombináció! ☺️
Írok még Nektek egy Best of French Polynesia 10es listát, gondolatébresztőnek! 🤓
1, együttúszni a bálnákkal Rurutun
2, Pink Sand Beaches, Fakarava
3, Delfinekkel búvárkodni, Tiputa Pass, Rangiroa
4, felmászni Bora Bora tetejére, Mt Pahia
5, körbebicajozni Maupitit
6, katamarántúra Tetiaroára
7, kayakozni Ahe kékjeiben
8, lagúnatúra: Tikehau
9, autótbérelni és szájtátva bebarangolni Nuku Hivát
10, életről-halálról elmélkedni Gauguin sírjánál Hiva Oán

Az élménybeszámolót és a fotókat Szabó Balázsnak köszönhetjük.

Ajánlatok