accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Utazás Bora-Bora szigetére! Élménybeszámoló, látnivalók!

utazomajom /

Ha álomutazásról beszélünk, talán Hawaii és Bora Bora jut legtöbbünk eszébe először. Ezek az elérhetetlennek tűnő szigetek sokaknak jelentik az utazások csúcsát, a legszebb helyeket a Földön. A két úti cél azonban teljes mértékben különböző: míg Hawaii inkább a túrázásról, kirándulásról szól, addig Bora Bora egyértelműen a luxus pihenésre specializálódott. Lássuk a legfontossabb tudnivalókat!

Bora Bora repülőteréből kilépve ez a látvány fogad

Hogyan juthatsz el Bora Bora szigetére?

Bora Bora a Francia Polinézia leghíresebb szigete, ami egy mindössze 29 négyzetkilométeres “fő” szigetből és az azt körülölelő atollokból áll.

A nemzetközi repülőjegyed mindenképp a fővárosba, Papeetebe fog szólni. Tahiti Fa’a’ā repülőterére több légitársaság is indít járatokat, például a French Bee, United Airlines, vagy az Air New Zealand.

A legkényelmesebb megoldás azonban budapesti indulással egyértelműen az Air France járata, ami csupán két alkalommal áll meg: egyszer Párizsban, majd Los Angelesben egy úgynevezett technikai stop alkalmával. Az utazás időtartama így is nagyon hosszú, legalább 26 óra.

Vélhetően fáradtan fogsz megérkezni 12 órás időeltolódással, ezért érdemes Tahitin néhány napot eltölteni, mielőtt tovább indulnál. Bora Borára nincs menetrend szerinti hajójárat, ezért oda is repülnöd kell. Egyetlen légitársaság indít napi szinten járatokat, az Air Tahiti. Retúr repülőjegy vásárlásra is van lehetőség, azonban ha már olyan messzire repül az ember, érdemes több polinéz szigetet is meglátogatni. Erre találták ki az Air Tahiti Pass szolgáltatást. Különböző kategóriájú bérletek közül választhatsz, amivel a csomagban elérhető egyik szigetről a másikra repülhetsz fix összegért.

Air Tahiti Pass útvonalak

A Bora Bora Pass, amit mi is megvásároltunk felhasználható Moorea (szerintünk a legszebb!), Huahine, Raiatea, Bora Bora és Maupiti szigetére. Így lehetőséged van 5 különböző helyet is meglátogatni. Ár-érték arányban sokkal jobban megéri, mintha sima retúr repülőjegyet vennél.

Hol foglalj szállást?

Bora Bora egy olyan hely, ahol nem érdemes a szállással spórolni. Ha már a világ másik felére utazol, gyűjts annyi pénzt, hogy valóban élvezd az ottléted. Ha az instagramon megláttál egy csodás képet, azt nagy valószínűséggel a Bora Bora Pearl Beach Resortban fotózták. A szállásról külön bejegyzésben írtam. Ezúton is nagy köszönet az Amazon Travelnek, akik személyes tapasztalataikkal segítettek kiválasztani életünk legjobb szállásait Francia Polinézia szigetein. Amit mindenképp érdemes szem előtt tartanod, hogy a fő szigeten mindössze egy publikus strand, a Matira Beach található, ami ebben a kategóriában átlagosnak mondható. Ha valóban azt szeretnéd látni, amit a képeslapokon elképzeltél, akkor valamelyik atollon kell szállást foglalnod. Különböző nemzetközi szállodaláncok közül válogathatsz. Szerintünk a szigetcsoport nyugati felén lévő atollok szebbek, elszigeteltebbek és nyugodtabbak keleti oldalon fekvő társaiknál. Habár nagyon csábító lehet a víz feletti bungallow foglalása, én azt inkább Mooreán javaslom a gazdagabb élővilág miatt.

Pearl Beach Resort

A hotel vendégeiként ugyanúgy sétálhattok a festői mólókon a cölöpökre épült házikók között, mint az ott lakók. Mivel az atollon nincsenek boltok vagy külső éttermek, ezért célszerű teljes ellátással, de legalább félpanzióval foglalni. Mi próbáltunk ezen spórolni, azonban nagyon magasak az árak a hotelek éttermeiben. A főszigeten azonban elfogadható minőségű és árú ételeket tudsz vásárolni, viszont csak hajóval tudod megközelíteni. Néhány hotel napi szinten ingyenes járatokat indít a tíz perces távolságra lévő sziget kikötőjébe.

Milyen programlehetőségek vannak?

Az ingyenes programok közül a Matira Beachen történő sznorkelezést emelném ki. Színes halak mellett jó eséllyel találkozhatsz hatalmas rájákkal is. A fő szigeten 5.000 forint körüli összegért már bérelhetsz robogót, amivel az egész szigetet körbejárhatod megállókkal együtt néhány óra alatt. A sziget közepén a Mount Otemanu sokszor felhőbe burkolózó csúcsai magasodnak, Bora Bora minden pontjáról lenyűgöző látványt nyújt. A Lagoon Service félnapos hajókirándulásai alkalmával több sznorkelhelyen is megáll, ahol citromcápákkal, színes halakkal és barátságos rájákkal is úszhatsz. A cápákat etetéssel vonzzák oda, életre szóló élmény farkasszemet nézni velük néhány centiméteres távolságból. Rájasimogatásra és cápaúszásra Moorea szigetén is lehetőséged van, ráadásul ott az alacsony vízszint miatt a homokban állva figyelheted a víz alatti világot. Befizetett túrára sincs szükséged: a közeli hotelből kölcsönzött kajakkal 10 perc alatt odaevezhetsz.

Robogóval a sziget körül

Aki Bora Bora szigetét választja nem az aktív kikapcsolódást keresi. Olyan gyönyörű fehérhomokos tengerpartokat, kék óceánt és benyúló pálmafákat sehol a világon nem látni. A kirándulások helyett sokkal inkább javaslom, hogy két kókuszpálma közé erősített függőágyban olvasgass a tenger morajlása mellett, és jól vésd az emlékezetedbe a különleges pillanatokat.

Sokan álmodoznak különleges trópusi esküvőkről is. Ott tartózkodásunk alatt többen is egybekeltek a pálmalevelekkel és színes virágokkal körbeszórt fehér homokon. Ha Te is ilyesmit tervezel, mindenképp Ivók-Csuhai Evelin (evelin@amazontravel.hu), esküvői tanácsadóval vedd fel a kapcsolatot és garantáltan minden részletre fény derül!

Ajánlatok