accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Fülbevaló, amely a dédit és az unokát is ékesíti

utazomajom /

Mindenkinek van legalább egy pár arany fülbevalója, ami generációról generációra öröklődik a családban. Egy ilyen darab örök klasszikusnak számít, és nemcsak a dédnagymamánkat ékesítette, de nálunk is jó szolgálatot tesz. Nincs is más dolgunk, csak kellően figyelni a tisztításra és a tárolásra, így még mi is továbbadhatjuk.

Kinek ne lenne egy arany fülbevalója a nagyitól?

A legtöbben nagy becsben tartjuk az örökölt ékszereinket, és csak különleges alkalmakon viseljük őket. Vannak azonban olyan napok, amikor valami egyszerű, de elegáns darabra vágyunk, ilyenkor a Juta Óra-Ékszer fülbevalói közül biztosan megtaláljuk a számunkra ideális választást.

Abban az esetben, ha a régi dababokat és az új szerzeményeket is szeretnénk eredeti állapotukban megtartani, nagy gondot kell fordítanunk a tárolásukra. Nem elegendő, ha ömlesztve tároljuk az ékszereinket, ugyanis ez a lehető legrosszabb, amit tehetünk velük. Ezzel a módszerrel könnyedén megkarcolhatják egymást, megsérülhetnek, illetve az ezüst esetében a feketedéssel is számolnunk kell.

Fontos a megfelelő tárolás

Amikor az ékszerek tárolásáról van szó, alapvető szabály, hogy a különböző anyagokat nem tarjuk egy helyen. Az ezüst mellé csak ezüstöt, míg az arany mellé csak aranyat tehetünk. A hölgyek egyébként is féltve őrzik az arany kiegészítőjüket és ahhoz, hogy épségben átvészeljék a rájuk váró évtizedeket, fazononként eltérő tárolást kell alkalmazni. A gyűrűket, karkötőket, fülbevalókat és nyakláncokat eltérő módon kell kezelni, hogy minél tovább megőrizzék eredeti fényüket.

A kisebb darabok esetén a legjobb választás egy olyan rekeszes tároló, amelynek belseje különböző fakkokra van osztva. Több olyan kialakítású ékszerdoboz is jelen van a piacon, amelynek belső egységei variálhatóak a saját igényeinkre szabva, a gyűjteményünknek megfelelően.

Az alapos tisztításra is figyelnünk kell

Ha a családi ereklye egy arany fülbevaló vagy karkötő, esetleg nyaklánc, akkor abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az oxidációval nem kell számolnunk. Fontos azonban, hogy a mindennapi használat nyomot hagyhat az ékszereinken, hiszen a bőrünk zsíros, illetve az izzadság és a különböző krémek használata is kedvezőtlen hatással bír, foltot hagyhat. Az arany puhasága miatt könnyen karcolódik, így a hosszú évek alatt bemattul, rengeteget veszít hajdani csillogásából. Az ötvös mesterek felkészültek a különböző tisztító eljárásokat illetően, ezért érdemes szakemberekre bíznunk ezt a munkát.

Amennyiben mi magunk vennénk kezünkbe a tisztítást, otthonunkban is újrafényezhetjük ékszereinket. Egy puha rongy és egy kis alkohol segítségével töröljük át a darabokat, majd ezt követően alkalmazzunk ékszertisztító kendőt. Ezzel a módszerrel garantáltan éveket tudunk fiatalítani a kedvenc csecsebecséinken. Sok esetben egy kis víz vagy egy nedves rongy is elegendő lehet a tisztításhoz, a lényeg, hogy rendszeresen és kellő figyelmességgel törődjünk ezekkel a darabokkal, hiszen még sok-sok generáción át szolgálatot kell tenniük.

Ajánlatok