accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Így lehet megtalálni a megfelelő munkaerőt gyorsan és eredményesen

utazomajom /

Napjainkban a cégek munkaerőhiánnyal küzdenek. Szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy a munkaerőt megtartani, valamint megfelelő munkatársakat felvenni nagyon nehéz. Ha egy pozíció megnyílik, akkor oda a lehető legrövidebb időn belül a legjobb jelöltet kellene megtalálni, de ez a feladat a HR szakemberek számára nem egyszerű.

Akár cégen belüli a HR, akár toborzóirodán keresztül válogatják ki az állásra jelentkezőket, kétféle mérőszám alapján lehet megítélni a válogatás sikerességét. Az egyik mérőszám azt mutatja meg, hogy mennyi időn belül sikerült betölteni a meghirdetett állást, a másik mérőszám pedig arra vonatkozik, hogy az állást elnyerő szakember mennyire lett alkalmas az adott állásra. A munkaerő-közvetítéssel foglalkozó WHC, Magyarország egyik vezető HR szolgáltatója abban segít, hogy mindkét szempontnak egyszerre lehessen megfelelni!

Cikkünkben tippeket adunk arra vonatkozóan, hogyan lehet még eredményesebb a munkaerő kiválasztása.

Legyenek világos és valódi követelmények!

Gyakran találkozunk olyan álláshirdetéssel, amikor olyan magas a munkáltató elvárása, hogy úgy érezzük, erre csak egy szuperképességű ember alkalmas. Ilyenkor érdemes átgondolni azt, hogy mik azok a követelmények, amik a pozíció betöltéséhez feltétlenül szükségesek, és elválasztani ezeket azoktól a készségektől, melyek csupán előnyt jelentenek az adott pozíció szempontjából. Ezzel ugyanis nagyobb merítést végezhetünk a jelentkezőkből, és nem fordulhat elő, hogy egy alkalmas jelentkezőt alapból kizárunk.

A digitális eszközök használata

Már az előszűrés során érdemes bevetni a digitális eszközöket, a mesterséges intelligenciát, mert ezzel meggyorsíthatjuk a kiválasztási folyamatot. Használjunk az önéletrajzok rendszerezésére vagy automatikus üzenetek küldésére is alkalmas digitális eszközöket!

Videóinterjú alkalmazása

Ma már akár bankszámlát is nyithatunk videochat segítségével, miért ne alkalmaznánk ezt a technológiát az interjúztatás során is? Időt, költséget takaríthatunk meg, ha a jelentkezők első körös interjúját online végezzük. Elegendő lesz az így bent maradt jelentkezőket személyes interjúra hívni.

Ha megtaláltuk, csapjunk le rá!

Sokan esnek abba a hibába, hogy bár az állásinterjú során meggyőző volt a jelentkező, meg is felel minden követelménynek, de úgy érzik, mi van, ha még jobbra találnak és tovább keresik a jelöltet. Nem szabad a B tervre várni, mert egy tehetséges szakemberre más cégek is le fognak csapni. Ha alkalmas jelöltet találunk, akkor adjunk neki esélyt!

Adjunk visszajelzéseket!

Az állásra jelentkezők mindegyikének adjunk visszajelzést arról, hogy a kiválasztási folyamatban hol tart. Akár automatizálhatjuk is ezeket a visszajelzéseket. Ha a jelölt nem felelt meg az elvárásoknak, akkor is jelezzünk neki vissza, hogy folytatni tudja az álláskeresést, és ne várjon ránk feleslegesen.

Bízunk benne, hogy a fenti szempontok alkalmazásával gyors és eredményes lesz a kiválasztás, és a legmegfelelőbb szakembereket sikerül alkalmazni.

Ajánlatok