Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Funchal – a cölöpökre épített futópálya

2015. június 27. szombat, 18:44 - utazomajom
Portugália

Legfélelmetesebb repülőterek rovatunk újabb versenyzőjét Madeirán találjuk.
A Madeira-szigetek legnagyobbika Afrika északnyugati partjaitól 600-700 kilométerre fekszik, közigazgatásilag azonban Portugália része, nem mellesleg Cristiano Ronaldo szülőföldje.

Érdekes megközelítés (fotó: Rui Freitas)
Érdekes megközelítés (fotó: Rui Freitas)

Még a gyakorlott pilótáknak is gondot okoz olykor a leszállás Funchal aszfaltcsíkján, és nem csupán a szinte állandó erős szél miatt. A pályát egyik oldalról hegyek szegélyezik, a másik három frontról az óceán, de amitől igazán hajmeresztő a landolás, az az, hogy a futópálya északkeleti része betoncölöpökre épült, csak így volt ugyanis kivitelezhető a kb. 900 méteres megtoldása.

A futópálya meghosszabíbtása (fotó: Miguel Claudio)
A futópálya meghosszabíbtása (fotó: Miguel Claudio)

Aki izgalmakra vágyik, annak Lisszabonból célszerű járatot keresgélnie az Easyjet weboldalán, esetleg a TAP portugál nemzeti légitársaság jöhet még számításba.
Aztán ne lepődjön meg senki, ha egy-két átstartolás után a pilóta inkább a szomszédos Porto Santót választja!

Videós összeállítás:

Talán ez is érdekelhet