accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Portugália legjobb fesztiváljai, melyeket neked is látnod kell!

lanymajom /

Ha a meghökkentő, furcsa vagy nem mindennapi fesztiválokról beszélünk, akkor először mindenkinek a spanyol, olasz vagy esetleg a japán ünnepek jutnak az eszébe, pedig Európa egyik legjobb ár-érték arányú országában, Portugáliában is számos érdekes eseményen vehetünk részt. Most összeszedtük a 7 legjobbat, amit egyszer neked is látnod kell.

1. Szent Antal ünnepe, avagy Santo Antonio Fesztivál

Ha Lisszabonba júniusban utazunk, akkor megismerhetjük az ország legnagyobb buliját, ami egy egész hónapon keresztül tart. Bárhova megyünk a városba, valamilyen rendezvénybe biztos, hogy bele fogunk botlani, viszont ha inkább a hagyományokra vagyunk kíváncsiak, akkor leginkább az óváros, az Alfama, Graca, Mouraria vagy Bica városrészekbe érdemes ellátogatni vacsoraidőben. Ilyenkor az utcák színes díszítésekbe borulnak, az egész város az utcákon ünnepel és mindenhonnan szól a zene. A helyiek sokszor kinyitják az otthonaikat az ünneplő tömegnek és megpróbálnak egy kis bevételhez jutni azzal, hogy egy kis aprópénzért felajánlják a WC-jük használatát vagy szardíniát sütnek a ház előtt, esetleg egy ízletes szendvicset kínálnak eladásra. Kétségkívül június a legjobb hónap Lisszabon felkeresésére, azon belül is a fesztivál fénypontja június 12-13.

Kíváncsi vagy Lisszabon főbb nevezetességeire is? Akkor ezt a cikket is olvasd el.

A kép forrása: http://www.imagesofportugal.net

2. Szent János ünnepe, avagy Sao Joao Fesztivál

Ha kibuliztuk magunkat Lisszabonban, akkor a következő állomásunk Portó legyen, hogy folytatódhasson a nyári fesztiválhangulat. Június 23-án és 24-én Portóban Európa egyik legnagyobb utcabálján vehetünk részt. Zenészek, gyorsételes bódék, szardínia és sör lepi el az utcákat hogy méltán megünnepelhessük a város védőszentjét. Az ünnep egyik furcsasága, hogy este műanyag kalapáccsal verik fejbe egymást az emberek.

A kép forrása: www.noticiasaominuto.com

3. Festa da Coca

Május végén az észak-portugáliai Monçãoban megnézhetjük Szent-György harcát a sárkánnyal. A templomi mise után összegyűlik a falu apraja nagyja a Souto amfiteátrumban, ahol Szent-György herceg harcba indul Coca, a sárkány ellen. A nézőközönség a hercegnek szurkol, hiszen ha sikerül legyőzni a gonosz sárkányt, akkor az évben jó szőlő termésre számíthatnak.

A kép forrása: https://www.guiadacidade.pt

4. Új év Madeirán

December vége az egyik legjobb időszak Madeira felkeresésére, hiszen ilyenkor az időjárás is sokkal kedvezőbb, mint Közép-Európában, illetve Funchalban szilveszterkor a világ egyik legkáprázatosabb tűzijátékában lehet részünk.

A kép forrása: http://www.nightlife-cityguide.com

5. Santo Cristo dos Milagres

Az ünnepekből az Azori-szigetek fővárosa, Ponta Delgada sem marad ki. A húsvétot követő ötödik vasárnap színes virágszőnyegen viszik körbe a Csodatévő Úrjézus szobrát, mely a leganda szerint több csodát is hozott, például 1713-ban megállított egy földrengést.

A csodálatos Sao Miguelről itt írtunk részletesebben.

A kép forrása: http://www.santo-cristo.com/

6. FIESA

A FIESA a világ legnagyobb homokvár és homokszobor építő fesztiválja, mely 15.000 négyzetméteren, 45.000 tonna homok felhasználásával mutatja be a legtehetségesebb művészek alkotásait. A kiállítás áprilistól októberig tekinhető meg Algarve régióban, Pera városában. További információt a jegyárakról és a napirendről itt találsz.

A kép forrása: Wikipedia

7. Noite Branca

Augusztus utolsó szombati napján méltósággal búcsúztatják el Algarve régióban, Loulében a nyarat, amikor egy hatalmas buli kerekedik a városban, ahova csak fehérbe öltözve csatlakozhatunk.

A kép forrása: http://www.cm-loule.pt

Források: 
https://www.skyscanner.com/tips-and-inspiration/best-must-go-events-festivals-portugal
https://portugal.com/portugal-blogs/portugal-festivals 

Ajánlatok