accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Globális a káosz a Lufthansánál: informatikai probléma, törlések, késések

utazomajom /

A Lufthansánál egy informatikai hiba okoz szerda délelőtt óta világméretű repülőtéri káoszt – számolt be a Bild.de.

A cég megerősítette, hogy problémák adódtak az informatikai rendszerekkel, a hiba okát keresik, de még nem tudják, hogy mikorra állhat helyre a rend. A Lufthansa csoport összes légitársasága érintett. (Aegean Airlines, Air Astana, AirBaltic, Air Canada, Air China, Air Dolomiti, Air India, Air Malta). A Lufthansa csoporthoz tartozik még a Brussels Airlines, az Austrian Airlines, a Swiss International és az Eurowings is.

Mivel a hiba a check-in és a beszállás rendszerét érinti, így több járat is késik vagy törölt. Leginkább érintett a müncheni és a frankfurti repülőtér, ahol várakozó utasok és gépek tömege található. Más repülőterek egyelőre kevésbé tűntek érintettnek.

A légitársaság szóvivője azt mondta: “Sajnáljuk az utasainkat ért kellemetlenségeket.”

A várakozó gépekbe sem engedték be az utasokat, mert a személyzet szerint az indulással kapcsolatos nélkülözhetetlen információk hiányoznak. Kezdetben minden belföldi német járatot töröltek, és arra kérték az utasokat, hogy inkább a német vasúttársasággal, a Deutsche Bahn-nal utazzanak.

Több német repülőtérről készült fotó és videó azt mutatták, hogy óriási káosz uralkodik az repterek indulási csarnokaiban. A posztolt videókban hallatszik a hangosbemondó tájékoztatása : „egyelőre nem tudjuk, hogy mennyi ideig tart a fennakadás, az utasok türelmét kérjük.”

Jelenleg egy kríziscsapat tanácskozik, remélhetőleg hamarosan megoldódik a helyzet. Ha az érintett légitársaságok egyikével utaznál, ellenőrizd a járatot mielőtt elindulsz a reptérre!

Vajon az FC Bayern lemarad a párizsi Bajnokok Ligája-mérkőzésről?

Ajánlatok