accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezt teheted, hogy megelőzd hasmenést az utazás alatt

utazomajom /

Végre itt a várva-várt szabadság, jó esetben egy nagyobb utazással egybekötve! A látnivalók és becsomagolandók listájának összeállításakor érdemes arra is felkészülnünk, hogy az utazáskor számos stresszhatás érhet bennünket. Az időeltolódás, a hőmérséklet-változás, a kevés alvás, az izgalmak okozta stressz mind-mind próbára tehetik szervezetünket.

Az immunrendszerünk működését a bélrendszerünkben jelen lévő bélflóránk változatossága is befolyásolja. Ennek egyensúlyi állapotára a benne lévő jótékony baktériumok és a kórokozók száma van hatással. Ha utazásunk során a betegséget okozó kártékony baktériumok elszaporodnak, a bélflóra egyensúlya felborul és kellemetlen tünetekkel keserítheti meg utazásunkat.

Megelőzés

A legfontosabb az alapos kézmosás, azonban ha erre nincs lehetőséged, használj kézfertőtlenítőt. Ne feledd, 100 ml alatti kiszerelést a kézipoggyászban is szállíthatsz. Fogyassz palackozott vizet, de felbontás előtt mindenképp ellenőrizd a kupak sértetlenségét. Kerüld az utcai árusok kétes eredetű ételeit. Fogyassz frissen, forrón készített, olajban kisütött ételeket. Zöldségek, gyümölcsök közül azokat, amelyeket meg lehet hámozni. A legtöbb probléma azonban abból adódik, hogy a nagy melegben csapvízből készült jégkockát raknak az italokba. Állj ellen a csábításnak és kérd jégkocka nélkül!

Pakolás

A naptej, a fürdőruha és a papucs mellé készítsünk be magunknak gyógyhatású készítményeket, vitaminokat, probiotikumot is, melyek segíthetnek, ha problémánk adódna útközben. A minőségi, többtörzses probiotikumokról azt is fontos tudni, hogy megelőző hatással is rendelkeznek, ezért, ha hosszabb utazást tervezünk, érdemes már indulás előtt 1 héttel elkezdeni egy probiotikus kúrát, hogy felkészítsük a bélflóránkat a várható változásokra.

Az úticélunkra jellemző eltérő higiéniás kultúra miatt szervezetünk szokatlan baktériumtörzsekkel találkozhat. Az ételek és az ivóvíz mikrobiológiai minősége a szokásostól eltérő lehet, ami emésztési zavarokat, hasmenést, bélgyulladást okozhat. Az idegen táplálékok, a nyers vagy félig sült húsok, halak, tengeri állatok, zöldségek, saláták, nem hámozott gyümölcsök, nem pasztőrözött tejtermékek bizony veszélyt jelenthetnek a bélflóránk egyensúlyára. Hasonló veszélyeket rejthetnek a strandok, fürdőhelyek vizében található kórokozók is.

Készülj magabiztosan a nyaralásra Protexin probiotikus kúrával! A Protexin Balance (60 db kapszula) probiotikumot most kedvezményesen, 20%-kal olcsóbban tudod megvásárolni a Protexin webshopban 2024. június 30-ig! Használd az UTAZÓMAJOM kuponkódot vásárláskor!

https://protexin.hu/

Az utazás tehát megzavarhatja a bélflóra kényes egyensúlyát, melynek helyreállításában a jótékony baktériumok, vagyis a probiotikumok segíthetnek. A világjárás tervezésénél ezért ne feledkezzünk meg az utazások gyakori mellékhatásaként felléphető hasmenésről, illetve a környezetváltozás okozta székrekedésről sem, melyek elhárításában jótékony segítőtársunk lehet egy jól megválasztott probiotikus készítmény. A Protexin probiotikumok segíthetnek az utazást kísérő hasmenéses panaszok enyhítésében, valamint a bélflóra egyensúlyának helyreállításában is.

Ahogy már fentebb is említettük, a legjobb védekezés a megelőzés, így már indulás előtt egy héttel érdemes elkezdeni a Protexin probiotikum-kúrát megelőzésképpen. Természetesen az úti csomagból (kézipoggyászból) se feledjük ki, hogy a pihenésünket ne zavarják meg a fent leírt kellemetlenségek! A Protexin szedése a hazaérkezés után további egy-két hétig előnyös lehet a bélflóra egyensúlyának tartós helyreállítása érdekében.

Magyarországon évek óta népszerűek a Protexin gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményei a felhasználók korához és igényeihez szabott specifikus összetételüknek és formájuknak köszönhetően. A Protexin Balance kapszula 12 éves kor felett és felnőtteknek javasolt, míg csecsemők és kisgyermekek (0-4 évesek) részére a Protexin Restore Baby tasakos por javasolt a puffadásos, hasmenéses panaszok enyhítésére és immunerősítésre. Mindkét készítmény 7-féle jótékony baktériumtörzset és az őket tápláló prebiotikumot is tartalmaz a bélmikrobiom változatosságának helyreállítása és az immunitás fenntartása érdekében.

Ajánlatok