accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mi a teendő, ha utazási fertőzést kaptál?

utazomajom /

Sorozatunk előző részében kitértünk arra, mire figyelj annak érdekében, hogy megelőzd a fertőzéses megbetegedéseket olyan országokban, ahol az itthoniakhoz képest egészen más kórokozók a jellemzőek. Ha lemaradtál róla, ide kattintva elérheted.

Most szakember segítségével arra keressük a választ, hogy mikor célszerű orvoshoz fordulni?

Bevezető

A felelősségteljes utazónak mindig van biztosítása, tehát elsősorban nem az esetleges kiadások gátolják egy adott orvosi rendelő meglátogatásában, hanem a nyaralásból kiesett idő. A legfontosabb kérdés azonban, hogy mi alapján döntsünk egy helyzetben, azaz mik azok a szempontok, amiket célszerű figyelembe venni?

Vegyük a leggyakoribb utazási problémát, a bélműködés zavaraival kapcsolatos problémákat. Az első a székrekedés, ami környezetváltozáskor, a szokatlan új helyszín miatt – inkább a stressz következményeként – szokott jelentkezni. Ilyenkor gondoskodjunk megfelelő mennyiségű folyadék (több, mint, amit adott esetben kívánunk) beviteléről. Ha hajlamosak vagyunk arra, hogy új helyzetekben székrekedéssel reagáljunk, akkor célszerű magunkkal vinni a Lepicol nevű készítményt, ami hozzájárul a normál bélműködés fenntartásához.

Fertőzések

A második probléma a fertőzések megjelenése, ami enyhe megjelenési formától akár a súlyosabb formáig terjedhet. Ez elsősorban az adott helyen (például egzotikus helyeken) meglévő eltérő (akár az ételekben, akár a vízben) baktériumok jelenlétéből adódhat. Ilyen esetben hasznos és kíméletes segítséget jelenthet a Solutix Boulardii készítmény, amely egyfelől megköti a kórokozó baktériumokat és így segít azok kiürülésében, másfelől pedig lebontja az általuk termelt mérgező anyagokat.

Bár a magunkkal vitt Lepicol és Solutix Boulardii segíthet a tünetek rendezésében, ugyanakkor fontos, hogy mind a székrekedés, mind a hasmenés esetében, ezek tartós (2-3 napos) megléte esetén, ha módunkban áll forduljunk orvoshoz.


A székrekedés és más tünetek (például fejfájás, zavart viselkedés, szédülés) hátterében akár a kiszáradás jelensége is állhat. Ezért ismételten felhívjuk a figyelmet a kellő mennyiségű folyadék pótlására. Ez azonban nem csak vízivást jelent (vigyázz, hogy ilyenkor inkább palackos vizet válassz, főként ismeretlen helyeken), hanem elsősorban gyümölcsök fogyasztását jelenti, amikben nem csupán folyadék, de megfelelő ásványi anyagok is vannak, melyek képesek a vizet megtartani a szervezetben. A folyadékfogyasztás hiánya leginkább a gyerekek és az idős emberek esetében jelent veszélyt, tehát fordítsunk rájuk külön figyelmet!

Intim problémák

Egy másik terület, ahol az utazási fertőzés nagyon zavaró lehet, az a hüvelyi fertőzések. Az idegen fürdőhelyeken (akár zárt, akár nyílt vizekben) előfordulhatnak olyan kórokozók, amelyekkel korábban alig találkoztunk. A fertőzések nem csupán kellemetlen tüneteket okoznak, zavaróak, hanem a fertőzés felfelé is terjedhet és akár komolyabb következményekkel, például méhnyálkahártya-gyulladással, illetve kismedence-gyulladással is járhatnak. A Gynophilus nevű hüvelykapszula pont az ilyen esetekben nyújthat segítséget, melyet, akár az utazás megkezdése előtt, biztonsági okokból is alkalmazhatunk. Itt is érvényes az a szabály, hogy elhúzódó esetekben érdemes orvoshoz fordulni, mert bizonyos makacs fertőzések nem kezelhetőek csupán probiotikus készítményekkel, hanem akár antibiotikum alkalmazására is szükség lehet.

Összegzés

Általános szabályként elmondhatjuk, hogy a szokatlan erősséggel megjelenő, vagy tartósan jelenlévő betegségek, kellemetlen vagy gyanús tünetek megléte esetén biztonságosabb megoldás orvoshoz fordulni. Azt tanácsoljuk, hogy a zavartalan pihenés érdekében vedd figyelembe a fentieket!

Ha most rendelsz Solutix Boulardii terméket és használod az UTAZOMAJOM kuponkódot, akkor garantáltan egyedi, máshol nem beszerezhető utazómajmos nyakpántot is kapsz a csomagod mellé!

A bejegyzést a Solutix Boulardii támogatta.

Ajánlatok